TÉSZTÁBAN SÜLT CSÜLÖK
2,5 DKG ÉLESZTŐ 35 DKG LISZT 1 DB NAGY KRUMPLI 1 KISKANÁL SÓ 1 DL OLAJ 40 DKG CSÜLÖKHÚS (FŐTT, FÜSTÖLT) 0,5 KISKANÁL CUKOR 0,5 DL VÍZ
2,5 DKG ÉLESZTŐT FÉL DL LANGYOS VÍZBEN FÖLFUTTATUNK. 35 FKG LISZTET EGY TÁLBA SZITÁLUNK EGY NAGYOBB HÉJÁBAN FŐTT ÉS MÉG FORRÓN ÁTTÖRT KRUMPLIVAL, EGY KISKANÁL SÓVAL, FÉL KISKANÁL CUKORRAL ÉS 5 EVŐKANÁL OLAJJAL MEG A FELFUTTATOTT ÉLESZTŐVEL KÖNNYŰ TÉSZTÁVÁ DAGASZTUNK. (AKKOR JÓ, HA AZ EDÉNY FALÁTÓL ELVÁLIK) LANGYOS HELYEN 50 PERCIG KELESZTJÜK (LETAKARVA), MAJD ENYHÉN BELISZTEZETT DESZKÁN LISZTES KÉZZEL 1 CM VASTAGRA LAPÍTJUK. 40 DKG FŐTT, FÜSTÖLT, KICSONTOZOTT,LEBŐRÖZÖTT CSÜLÖKHÚST A KÖZEPÉRE FEKTETÜNK. A TÉSZTA SZÉLEIT RÁHAJTJUK AZTÁN A CIPÓT MEGFORDÍTVA BEOLAJOZOTT TEPSIBE ÁLLÍTJUK, ÚGY, HOGY A SIMA FELÜLETE KERÜLJÖN FELÜLRE. OLAJJAL MEGKENJÜK ÉS LANGYOS HELYEN KB. 35 PERCIG KELESZTJÜK, AZTÁN MÉG EGYSZER BEOLAJOZZUK. VÉGÜL ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBE TOLJUK ÉS A KÖZEPESNÉL ERŐSEBB LÁNGON (190-200 FOK) KB. 30 PERCIG SÜTJÜK. HA MÉG FORRÓN VÍZZEL BEKENJÜK A HÉJA FÉNYESEBB LESZ.
|