Kohuth Márta honlapja
Kapcsolatfelvétel
 
SZÁLLÍTANI TUDNI KELL
 
BÖLCSESSÉGEK - VIDÁMSÁGOK
 
MINDENFÉLE
 
Menü
 
SZÓRAKOZÁS
 
BENDÁSZ PÉTER NOVELLÁI
 
HÁZIASSZONYOKNAK 2.
 
SÜTÉS-FŐZÉS SOHIKA MÓDRA

Krumpligombócleves Darált húsos rakott karfiol
Krumpligombócleves Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika 2-2 szál leveszöldség, zeller ízlés szerint, 1 csokor petrezselyemzöld 1 evőkanál zsiradék, 1 evőkanál pirospaprika, só ízlés szerint Gombóchoz: 5-6 szem főtt krumpli, kb. 20 dkg liszt, 1 kávéskanál zsír 1 tojás, csipet só A kockára vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, szűrőlapáttal tálba kiszedjük. A levet bezöldségeljük. Míg fő, elkészítjük a gombócokat. A forró krumplit a csipet sóval és a zsírral áttörjük, kissé hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Inkább keményebb, mint túl lágy tésztát készítsünk. Lisztezett kézzel apró, cseresznyenagyságú gombócokat sodrunk, a levesbe főzzük, majd a hevített zsírba szórt pirospaprikával rásuhintunk
Tovább

Húsgombóc paradicsommártásban
Hozzávalók: A húsgombóchoz: 30 dkg darált hús, 1 db tojás, fél pohár zsemlemorzsa, egy kevés tej, só, bors, pirospaprika. A paradicsommártáshoz: 1 kis doboz paradicsompüré, 1 evőkanál liszt, 2 dl hideg víz, 1 evőkanál olívaolaj, oregano, só, 1-2 evőkanál cukor.
Tovább

Gyros-tál
Hozzávalók: 80 dkg sertéstarja gyros fűszerpác 2 nagy fej vöröshagyma só borspirospaprika olaj Az öntethez: 2 dl tejföl tej fokhagymakrém só bors A feltéthez: apróra vágodt zöldségek (paradiscom, lilahagyma, kigyóuborka, paprika) Köretként: sült krumpli
Tovább

Zöldségleves Sertésszelet Udvarmester módra Dióval szórt csokoládés túrós szelet
Zöldségleves Hozzávalók : 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 marék zöldbab 2 cm-es darabokra vágva 4-5 szem krumpli meghámozva, felkockázva 3-4 paradicsom feldarabolva 2 paprika szeletekben 1 kisebb cukkini lehéjazva, felkarikázva só petrezselyem 2-3 tk. sózott darált paprika (anyukám eltevése) 2 l víz 1-2 ek. liszt A hagymákat megtisztítottam, felaprítottam és egy fazékban kevés olajon üvegesre pirítottam. Utána megszórtam a liszttel, megkevertem, kicsit pirítottam, majd hozzákevertem a többi zöldséget és nyakon öntöttem a 2 liter vízzel. Sóztam, darált paprikával ízesítettem és fedő alatt, kis lángon főztem, míg a zöldségek meg nem puhultak. A felaprított petrezselymet csak a vége felé szórtam a levesbe.
Tovább

Feketeretek receptek
Reteksaláta sajttal Hozzávalók: 1 db közepes méretű fekete retek, só, sajt, néhány darab ecetes uborka, olívaolaj, fehérbors, cukor, citromlé, víz. Elkészítés: A vízből, só, cukor, olívaolaj, fehérbors, citromlé hozzáadásával salátalevet készítünk. Előzőleg a retket meghámozzuk, legyaluljuk és besózzuk. Az ecetes uborkát szintén legyaluljuk, vagy vékony szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük. Végül a retket, az uborkát és a sajtot elkeverjük egymással, majd ráöntjük a már előre elkészített salátalevet. Fekete retek hagymával Hozzávalók: 2 nagyobb fekete retek, 2 fej hagyma, 1 kanál olaj, só, bors A retket lereszeljük, a hagymát apró kockára vágjuk, az olajjal és a fűszerekkel elkeverjük. Kedvelt előétel, de sokan a húsleveshez is eszik.
Tovább

Göngyölt kelkáposzta
Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta 20 dkg burgonya 30 dkg darált hús 5 dkg vöröshagyma 1 cs. fasírtpor 10 dkg füstölt sajt 1 dl olaj 5 dkg liszt kömény, ételízesítő majoranna, fűszerpaprika őrölt bors
Tovább

KRÉMHABBAL TÖLTÖTT ROLÓ
Hozzávalók: 24 db rolóhoz: 25 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1- 1,5 dl vizből, kevés ecetből /1 kávéskanálnyi/ és sóból készült vajastészta. A vajastésztát 2 mm vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy a tészta egyik oldala kb. 50 cm széles legyen. 2 cm széles csikokat vágunk és a habtekercs formára felcsavarjuk úgy, hogy a csikok 1/2 cm szélesen fedjék egymást. Úgy helyezzük sütőlemezre, hogy a végek alulra kerüljenek. Tojássárgájával megkenjük és forró sütőben, erős lángon pirosra sütjük. Még melegen lehúzzuk a formákról úgy, hogy tenyerünkkel átfogjuk a tekercset, és másik kezünkkel a formát megcsavarva a tésztából kihúzzuk. A tekercseket kihűtjük és csak közvetlen tálalás előtt töltjük meg, igy a tészta ropogós marad, nem ázik el.
Tovább

Csülkös pogácsa
Hozzávalók: 1 dl . tej 2,5 dkg élesztő 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 kis kanál só, fél kiskanál örölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg juhturó, 1 tojássárgája, 1-2 evőkanál tejfől, 25 dkg főtt füstölt csülökhús
Tovább

Töltött burgonya
12 db krumplit a héjában megfőzünk. Megpucoljuk, aztán mindegyiket félbevágjuk, és a belsejüket kiszedjük úgy, hogy kb. 1 cm vastag krumplifal maradjon meg.
Tovább

Lekváros-almás muffin
Hozzávalók: 10 dkg (light) margarin 6-7 kanálédesítőpor 2 tojás csipet sütőpor 20 dkg liszt 1,5 dl tej lekvár alma
Tovább

Mézes-mustáros oldalas
1 kg oldalas 4 ek mustár fél medvényi méz frissen őrölt bors só oliva 4 gerezd fokhagyma
Tovább

Epres kiwis bólé recept
Hozzávalók:350 g friss, vagy 2 doboz konzerv eper, 5 db kiwi, 2 üveg száraz fehérbor, 5 cl kiwi likőr vagy szirup, 5 cl eper likőr vagy szirup, 5 cl fehér rum, 5 db kockacukor, 1 limett leve, 4 dl száraz vörösbor, 1 üveg száraz pezsgő.Elkészítés:Az epret ( a konzerv epret nem mindig szükséges összevágni mivel sok apró szemü van a dobozban, de a levét minden esetben hesználjuk fel) és a kiwit összevágjuk kb. 1 centis darabokra, a cukrokkal ledörzsöljük a limett héját, tálba tesszük, hozzáöntjük az alkotóelemeket, és lefedve egy órán keresztül a hűtőben hagyjuk. Szervírozás előtt hozzátöltjük a jéghideg pezsgőt.
Tovább

Kókuszos mézes sütemény recept
Hozzávalók:kevert piskóta tészta: 2 db tojást 6 dkg margarint 30 dkg cukor 3-4 evőkanál méz 3 dl tejet 40 dkg liszt 2 mokkáskanál szódabikarbóna bevonat: 25 dkg cukor, 4 dkg kakaópor, 5 evők.tej, 1 rum aroma, 20 dkg vaj,... ezt felfőzzük... + kókusz reszelék a meghempergetéshez
Tovább

Gyümölcskenyér szentestére
Valószínűleg ránk köszöntött a tél, épp időben így január végén. Nem tudom ki, hogy van vele, de Én a hideg idő közeledtével mindig édességre vágyom. Így aztán most egy igazán a téli hónapokra, főleg a karácsonyra jellemző rendkívül gazdag finomság, a gyümölcskenyér receptjét fogom megosztani önnel. Sok fajta képen el lehet készíteni ezt a mennyei sütit, nos íme egy új, különleges variáció, melyben kesudió is van. Ez a dél amerikai gyümölcs egy hatalmas trópusi fa csonthéjas termése. A kesualma csúcsán elhelyezkedő csonthéjas finomság jellegzetes ízzel bír. A kesualma nyersen is fogyasztható, azonban a kesudió nem, mert héja mérgező olajat és erős savat tartalmaz, mely bőrirritációt okozhat. Mindezek ismeretében lássunk is neki a munkának!
Tovább

Almás-csokis-fahéjas muffin
Hozzávalók: 35 dkg alma 25 dkg liszt 3 csapott teáskanál sütőpor 1 csipet só 7,5 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 teáskanál fahéj 15 dkg joghurt 2 tojás 7,5 dl tej 3 evőkanál olaj 5 dkg csokoládé
Tovább

 
Naptár
2025. Április
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
Óra
 
Látogatás számláló
Indulás: 2004-06-21
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÁZIASSZONYOKNAK
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints