Kohuth Márta honlapja
Kapcsolatfelvétel
 
SZÁLLÍTANI TUDNI KELL
 
BÖLCSESSÉGEK - VIDÁMSÁGOK
 
MINDENFÉLE
 
Menü
 
SZÓRAKOZÁS
 
BENDÁSZ PÉTER NOVELLÁI
 
HÁZIASSZONYOKNAK 2.
 
LÁNGOSOK KÖNYVE

     

A Drótpostagalamb Recepttára 391. könyv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klemi-recepttar@uze.net

 

 

 

 

 

Tartalomjegyzék

 

Lángosok könyve............................................................................................................... 1

Tartalomjegyzék.................................................................................................................. 2

Receptek............................................................................................................................ 4

Burgonyás lángos 1..................................................................................................... 4

Burgonyás lángos 2..................................................................................................... 4

Burgonyás lángos - másképp...................................................................................... 4

Burgonyás lángos másképpen.................................................................................... 4

Cukkínis lángos........................................................................................................... 5

Currys lángos............................................................................................................... 5

Egyszerű lángos 1........................................................................................................ 5

Egyszerű lángos 2........................................................................................................ 5

Erdélyi lángos.............................................................................................................. 5

Erdélyi padlizsános lángos........................................................................................... 6

Élesztős krumpli-lángos................................................................................................ 6

Foszlós lángos.............................................................................................................. 6

Gombás krumplilángos............................................................................................... 7

Gombával töltött krumplilángos................................................................................ 7

Hagymás juhtúróval töltött krumplilángos................................................................. 7

Hagymás krumplilángos 1........................................................................................... 7

Hagymás krumplilángos 2........................................................................................... 8

Hetes lángos................................................................................................................ 8

Hidegen kelesztett lángos........................................................................................... 8

Hideg lángos............................................................................................................... 8

Húsos lángos............................................................................................................... 8

Igazi lángos................................................................................................................. 8

Juhtúrós burgonyalángos............................................................................................ 9

Juhtúrós burgonyalángos............................................................................................ 9

Juhtúrós burgonyás lángos......................................................................................... 9

Juhtúrós lángos........................................................................................................... 9

Kapros lángos............................................................................................................. 9

Kapros juhtúrós lángos.............................................................................................. 10

Kapros-túrós lángos................................................................................................... 10

Káposztás lángos 1.................................................................................................... 10

Káposztás lángos 2.................................................................................................... 10

Káposztás lángos 3.................................................................................................... 10

Káposztás lángos 4.................................................................................................... 11

Káposztás lángos másképpen.................................................................................. 11

Káposztás-sajtos lángos............................................................................................ 11

Káposztás töltött lángos........................................................................................... 11

Kefires lángos 1.......................................................................................................... 12

Kefires lángos 2.......................................................................................................... 12

Kefires lángos 3.......................................................................................................... 12

Kefires lángos 4.......................................................................................................... 12

Kefires lángos 5.......................................................................................................... 12

Kefires lángos Éva módra.......................................................................................... 12

Kenyérlángos (langalló, péklángos, pompos, vakarcs, vakarék)............................. 13

Kemencében.......................................................................................................... 13

Sütőben.................................................................................................................. 13

Fokhagymás tejföl:................................................................................................. 13

Kora reggeli lángos................................................................................................... 13

Krumplilángos 1......................................................................................................... 13

Krumplilángos 2......................................................................................................... 13

Krumplilángos párolt káposztával............................................................................ 13

Krumplis lángos 1....................................................................................................... 14

Krumplis lángos 2....................................................................................................... 14

Krumplis lángos 3....................................................................................................... 14

Krumplis lángos 4....................................................................................................... 14

Latin lángos (Peru)..................................................................................................... 14

Lángos 1.................................................................................................................... 15

Lángos 2.................................................................................................................... 15

Lángos 3.................................................................................................................... 15

Lángos 4.................................................................................................................... 15

Lángos 5.................................................................................................................... 15

Lángos 6.................................................................................................................... 15

Lángos 7.................................................................................................................... 15

Lángos 8.................................................................................................................... 16

Lángos 9.................................................................................................................... 16

Lángos 10.................................................................................................................. 16

Lángos 11.................................................................................................................. 16

Lángos-alaptészta..................................................................................................... 17

Lángos Barsy Gabi módra......................................................................................... 17

Lángos Éva módra.................................................................................................... 17

Lángos Fruzsina módra.............................................................................................. 17

Lángos gombával (hús nélkül).................................................................................. 17

Lángos krumplipüréporból........................................................................................ 17

Lepcsánka................................................................................................................. 18

Lusta lángos.............................................................................................................. 18

Magyaros foszlós lángos............................................................................................ 18

Mákos krumplilángos................................................................................................. 18

Nagyanyám lángosa................................................................................................. 18

Fokhagymás tejföl.................................................................................................. 19

Palóc lángos............................................................................................................. 19

Rokforttal töltött lángos............................................................................................ 19

Ropogós lángos........................................................................................................ 19

Ropogós szardellás lángos 1..................................................................................... 19

Ropogós szardellás lángos 2..................................................................................... 20

Sajtos burgonyalángos.............................................................................................. 20

Sajtos lángos............................................................................................................. 20

Sonkás lángos 1......................................................................................................... 20

Sonkás lángos 2......................................................................................................... 20

Sonkás lángos 3......................................................................................................... 21

Sonkás lángos 4......................................................................................................... 21

Sonkás lángos 5......................................................................................................... 21

Sóletes lángos............................................................................................................ 21

Sütőben sült tejfölös lángos....................................................................................... 21

Szalonnás lángos....................................................................................................... 21

Teljes kiőrlésű lángos.................................................................................................. 22

Tepertős krumplilángos.............................................................................................. 22

Tepertővel töltött krumplilángos............................................................................... 22

Tepsiben sült édes burgonyalángos........................................................................... 22

Tepsis lángos.............................................................................................................. 22

Töltött lángos 1.......................................................................................................... 23

Töltött lángos 2.......................................................................................................... 23

Végtelen lángos........................................................................................................ 23

Virslis lángos 1............................................................................................................ 23

Virslis lángos 2............................................................................................................ 23

Zabpelyhes krumplilángos......................................................................................... 24

Zacskós lángos.......................................................................................................... 24

 

 

 

 

 

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 2 dkg élesztő, 1 tojás, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, kevés tej, 1 mokkáskanál cukor, olaj a sütéshez

A burgonyát héjában megfőzzük, és még melegen meghámozva áttörjük. A tejet meglangyosítjuk, simára keverjük benne a cukrot és az élesztőt. Ha a burgonya kihűlt; beleszórjuk a lisztet és a többi nyersanyagot, majd az élesztős tejet is hozzáöntve összegyúrjuk. Közepesen kemény tésztát készítünk belőle, lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kis darabokra szaggatjuk. Tetejüket liszttel meghintjük, és letakarva, langyos helyen, egy órán keresztül kelni hagyjuk. A megkelt, kézzel kissé széthúzogatott lángosokat bő forró olajban pirosra sütjük.

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 3,5 dl langyos víz, 1-2 evőkanál olaj, só

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, melegen áttörjük, hagyjuk langyosra kihűlni. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, elmorzsoljuk az élesztővel, hozzáöntjük a vizet, olajat, megsózzuk, és ha van dagasztógépünk, percek alatt nem túl lágy tésztává dagasztjuk. Tetejét megszórjuk liszttel, és tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkára olajozott evőkanállal kiszaggatjuk, megszórjuk liszttel, és letakarva még félórát pihentetjük. Bő, forró olajban kisütjük, panírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla. Kínálhatjuk tejföllel, zúzott fokhagymával vagy csak simán, sózva.

Hozzávalók: 1 kg nyers burgonya, 3-4 evőkanál finomliszt, 1 db egész tojás, 1 púpozott teáskanál só, bő olaj a sütéshez, a tálaláshoz 2 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma.

A burgonyát nyersen meghámozom, majd megmosom, és szárazra törülöm. Az almareszelő durva fokán lereszelem, és a levét gyengén kinyomom. Ezután összedolgozom a liszttel, a tojással és a sóval. Kétujjnyi olajat forrósítok, amelybe kanalanként beleteszem a krumpli-masszát, és mindkét oldalát pirosra sütöm. Hagyom jól lecsurogni róla a felesleges olajat. Fokhagymával ízesített tejfölbe mártogatva a legfinomabb.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

Hozzávalók: 4 evőkanál burgonyapehely, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 10-15 dkg finomlisz

 
Naptár
2025. Április
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
Óra
 
Látogatás számláló
Indulás: 2004-06-21
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÁZIASSZONYOKNAK
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?