A darált háztartási kekszet a többi összetevővel jól összegyúrjuk. Fél órát állni hagyjuk, majd enyhén vizes kézzel golyókat formálunk belőle. Kristálycukorban megforgatva mignonpapírba rakjuk. Díszítésként a golyókra egy-egy fél szem meggybefőttet tehetünk.
Ha viszont rumosmeggyet használunk, rum helyett a befőttlevet is használhatjuk!
Forró fahéjas párna
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 evőkanál cukor
Kevés só
4 dl tej
1 csomag sütőpor
Olaj a kisütéshez
Elkészítés:
Az hozzávalókat összedolgozzuk, majd a tésztát kinyújtjuk. Derelyevágóval négyzeteket vágunk ki belőle, és forró olajban kisütjük. Még forrón, a lecsepegtetés után fahéjas vanillincukorban megforgatjuk. Tálalhatjuk melegen és hidegen is.
Az olaj mindenképpen forró legyen, mert a tészta a hideg olajban szétfolyik!
Rizsfelfújt
Hozzávalók:
20 dkg rizs
4 dl tej
10 dkg cukor
3 tojás
1 tasak vanillin cukor
Vaj
Zsemlemorzsa
Fél citrom
Só
Elkészítés:
A folyóvízben megmosott rizshez adjunk egy késhegynyi sót, és a tasak vanillin cukrot. Majd a 4 dl vízzel felhígított tejben - lassú tűzön - főzzük puhára. Amennyiben szükséges, az elpárolgó tejet vízzel pótoljuk. Tojások fehérjéből kis cukorral verjünk habot. A sárgákat alaposan keverjük ki a cukorral, egy evőkanál vajjal és a fél citrom lereszelt héjával. Mikor főtt rizs kihűlt, de legalább langyos, dolgozzuk bele a sárgáját, majd forgassuk óvatosan bele a habot is. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, hintsük meg zsemlemorzsával, és oszlassuk el benne a rizst. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süssük pirosra. Málnaszörppel felöntve csodás.
Ha pedig nem iratkozott volna még fel recepteinkre, akkor kattintson id