Kohuth Márta honlapja
Kapcsolatfelvétel
 
SZÁLLÍTANI TUDNI KELL
 
BÖLCSESSÉGEK - VIDÁMSÁGOK
 
MINDENFÉLE
 
Menü
 
SZÓRAKOZÁS
 
BENDÁSZ PÉTER NOVELLÁI
 
HÁZIASSZONYOKNAK 2.
 
SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTEMÉNYEK 3.

JEGCSOKOLADE KAKAOVAL 100 db.

Hozzavalok: 250 g kokuszzsir, 2 db tojas, 3 dl porcukor, 1 dl kakao, 1 teaskanal vanilias cukor, 0. 5 dl aprora vagott mazsola vagy narancshej, apro formak.
A kokuszzsirt felolvasztod.
A cukrot a tojassal jol kikevered, hozzateszed a kakao port. Keverd bele a langyos kokuszzsirt aprankent. Kevered erösen, es a vegen belekevered az apro gyümölcsöt. Elosztod a formakban, es hüvösre teszed.


Csokitorta töltelek recept

1. Szirupot főzni
3, 5 dl vizet, 10 dkg Katica kakaóport, és 20-25 dkg kristálycukrot lassú tűzön 5-10 perc alatt sziruppá főzünk. Teljesen kihűtjük.

2. Tejszínhabbal összekeverni
1 liter tejszínt 5 csomag habfixálóval és 4-5 kanál cukorral kemény habbá verünk. Nagyon óvatosan hozzákeverjük a sziruphoz. (Lehet turbózni 1 evőkanál Nutellával és pár csepp rumaromával. )

Ez az adag nagyon sok, betöltöttem vele egy kerek és egy hosszúkás (Tesco) tortalapot+ kívülről körbe is jutott.

CSOKOLADES GOLYOK(Kira21)

Hozzavalok:
20 dkg etcsokolade
10 dkg szaritott sargabarack
10 dkg kimagozott szaritott szilva (fuge)
10 dkg cukrozott szaritott alma v. korte
12 dkg dio
csopp likor

A mixerben atforgatjuk a szaritott gyumolcsoket.
Hozzaadjuk a daralt diot.
Egy csopp likorrel izesitjuk.
30 db apro labdat formalunk belole, amit az olvasztott csokoladeban megforgatunk. Sutopapiron szaradni hagyjuk.

Csokiszaláminak indult

Hozzávalók:
20-20 dkg margarin és porcukor, 5-5 dkg kakaó és mazsola, 1 dl tej, 30 dkg háztartási keksz, rumaroma, 4-5 szem apróra tört dió, fél-egy üveg sárgabaracklekvár.

Elkészítés:
Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, és a rumaromát, a lekvárt, majd belekeverjük az apró darabokra tört kekszet is. Hülni hagyjuk, majd kis tálkákba adagoljuk és tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Nagyon finom langyos és hideg édesség, de mivel elég tömény, kis adag is elég belöle, de az íze mennyei!


CSOKIKREM
2 db zacsko csokolade pudindporbol fözzel pudingot ugy, hogy 1 dl-el kevesebb tejet hasznaljal. Hütsd ki, 1 db rama margarint keverjel habosra 25 dkg cukorral, es 2 zacsko vanilias cukorral. Utana az egeszet verd össze elektromos habverövel csomo mentesre. Isteni finom fözött kremet kapsz.

Csokikrem
Ezt a kréme (tortában) a hétvégén ettem, valami csodás, bár egy kicsit talán drága, de megéri. Németországi recept.
Hozzávalók 1 liter tejszín, 2, 5 tábla étcsokoládé, 5 cs habfixáló 6 evőkanál kakaópor.
A csoki összetörni. Tejszínben felolvasztani, kakaóport hozzákeverni. Lehűteni, utáni habverővel felverni, közben lassan 5 csomag habfixálót hozzákeverni.


Csokikrémes-rumos piskóta

Hozzávalók:
3 dl tej,
2 tojás,
5 dkg cukor,
8 db babapiskóta,
10 dkg csokoládé,
0, 3 dl rum
Elkészítés:
A tejet a tojásokkal, a lereszelt csokoládéval és a cukorral keverőtálba tesszük, és gyenge tűzön állandóan kevergetve felfőzzük. Amikor krémszerűre sűrűsödött, levesszük a tűzről, és kihűtjük. 1 dl vízzel a cukorból sűrű szirupot főzünk, langyosra hűtjük, majd hozzáöntjük a rumot. A piskótákat mélyebb üvegtálakba elosztjuk, egy kevés rumos sziruppal meglocsoljuk. Amikor a piskóta beszívta a szirupot, ráöntjük a krémet. A tetejét meggybefőttel és reszelt csokoládéval díszítjük.

 

Csodatorta-turorudi izü

Hozzávalók:
1 doboz habmester 7 dl tejszín 1 citrom reszelt héja és leve 20 dkg porcukor 1-2 keményebb gyümölcs ízlés szerint (pl. körte, alma, ananász stb. ) 2 csomag babapiskóta
Elkészítés:
A habmestert a citrom levével és héjával, valamint a porcukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt és belereszeljük a gyümölcsöket. Habverôvel jó keményre verjük. Magas tálba elôször egy sor piskótát, majd krémet teszünk úgy, hogy a legtetejére krém jusson. A tetejét díszíthetjük gyümölccsel (pl. narancskarika). Hűtôbe tesszük 20 percre.

Habmester

Ez egy tejszínféleség, de részben növényi alapú. Jó kemény tejszínhabot eleht eblőle verni, és nem kell hozzá habfixáló. A nagyobb szupermarketekben ott találod, ahol a dobozos főzőtejszíneket. Szóval nem a hűtőpultos részen. Ja, és ez is dobozban van. . .

Csokikrém-fözött

25 dkg cukor
2 dl. tej
4 púpos kanál liszt (evőkanál)
1 egész tojás
5 dkg ráma
4 e. k. kakaó

Ezeket hidegen kikeverem, majd az egészet felfőzöm.
Ha kihűlt hozzáadok 20 dkg rámát.


Ostyába vagy akármi másba (tortába) csokis töltelék

3 dl tejszínt felforralsz, 2 tábla főző étcsokit beletördelsz(én Katicát szoktam, én nem hűtőben tartom, ezért főleg, most a melegben elég puha volt, így könnyebben elolvadt), és felfőzöd, majd kétszeresére felvered, hagyod kihűlni (hidegvízbe edényestül, majd hütőbe), ha kihült mégegyszer felvered, visszarakod a tűzre, és 5-10 dgk vajat beleolvasztasz, ízlés szerint cukrozod. Ha nem elég sűrű, akkor egy kicsi csokiszószt kimersz, beleraksz 1-2 ek. főzős, csokoládé pudingport és belekevered. Ezt rakod az ostya közé, vagy tortába.


CSERESZNYÉS SAJTTORTA

Hozzávalók:
1 kg cseresznye, 0, 5 kg mascarpone vagy tejszínkrémsajt, 2 dl tejszín, 1 doboz babapiskóta, 1 dl cherry likőr, porcukor, citrom, méz, 1 csomag tejszínhabfixáló

Elkészítés:
A cseresznye harmadát félretesszük a díszítéshez, a többit kimagozzuk. A kimagozott gyümölcsre likőrt öntünk, és megszórjuk kb. 10 deka porcukorral, majd félretesszük.
A mascarponét 5 evőkanál mézzel és néhány csepp citromlével ízesítve kikeverjük. A tejszínt 4 csapott evőkanál porcukorral és habfixálóval habbá verjük. A tejszínhabot és a mascarponét óvatosan összeforgatjuk. A likőrös, cukros cseresznyét leszűrjük, a levét egy tálkában felfogjuk. A babapiskótákat egyenként belemártogatjuk a cseresznyelébe, és egy csatos tortaforma alját kirakjuk vele. A kimagozott cseresznye felét rárakjuk, majd a tejszínes mascarpone felét rákenjük. Arra gyümölcslébe mártogatott babapiskóta kerül, majd a maradék gyümölcs és a maradék krém. Néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe (nem fagyasztóba) tesszük. Tálaláskor a tortaforma oldalát lepattintjuk, a tortát felszeleteljük, és friss cseresznyeszemekkel díszítjük.
Jó tanács: A babapiskótákat éppen csak mártsuk bele a gyümölcslébe, ne áztassuk el.
Citromos varázs
Hozzavalok: Tejfölbe kell porcukrot tenni, citrom héjját és levét, ezt felvert tejszínnel összekeverni. Én jó nagy tálba (4 l-es ) rétegezem ezt a krémet két csomag babapiskótával ( összetördelve) , majd a tetejét körkörösen eperszeletekkel rakom ki. Kicsit áll a hűtőben, úgy megkeményedik a krém, szinte puding-szerű lesz, a piskóta meg megpuhul. Ja, nálunk 1 l teföl, 1l tejszín az adag

CHOKITÓ SZELET

Hozzávalók:
25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 3 csg vaníliás cukor, 3 evőkanál kakaópor, 1 dl tej, 1 evőkanál zselatin, 18 dkg tejpor, fél csg karamellás rizspehely (lehet natúr is)

Elkészítés:
A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral kikeverjük és állandó kevergetés mellett felfőzzük. A hideg tejbe a zselatint beáztatjuk, majd belekeverjük a felfőzött masszába, és félig kihűtjük. Közben a tejport elkeverjük a rizspehellyel, majd belekeverjük a masszába és folpackkal bélelt őzgerinc formába tesszük. 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar köt.
Megjegyzés: Ha csak 9 dkg tejport teszel bele, az is elég! Isteni finom!!!

Házi csoki

Hozzávalók:
40 dkg porcukor, szitált
2 tojás
2 cent rum
30 dkg vaj
10 dkg mazsola
10 dkg kakaó (jó minőségűből elég 5 dkg)
27 dkg sovány tejpor, szitált (vagy 24 dkg zsíros)
15 dkg darált háztartási keksz
10 dkg darált dió (vagy mogyoró)
2 dkg vaníliás cukor (Az utolsó 4 tétel együttes neve: porok)

A porcukrot a tojással és a rummal kikeverjük. 2. A porokat előkészítjük, összekeverjük. 3. Egy nagy tálcát alufóliával kibélelünk, majd kivajazzuk. 4. Lángelosztón melegítjük az 1. alattit. Vigyázzunk, hogy fel ne forrjon. Állandóan keverni kell, hogy le ne égjen. Fokozatosan felolvasztjuk benne a vajat. Belekeverjük a mazsolát. Beleszitáljuk a kakaót, főzzük (de nem forraljuk), amíg a kakaó felolvad. 5. Mielőtt még felforrna, takarékra vesszük a lángot, belekeverjük a masszába a porokat. 6. Kiborítjuk a tálcára, fakanállal szétterítjük, vizes evőkanállal simítva és ütögetve egyengetjük, tömörítjük, végül elsimítjuk. Ha kihűlt, kiborítjuk a tálcából, lehúzzuk róla az alufóliát. Végül felszeleteljük.


Csokimáz (Horváth Ilona)
2 ek kakaót 2 ek cukorral kicsi vízben simára keverünk, állandóan kavargatva sűrűre főzzük. Tűzről levéve beledobunk 3 dkg vajat (tényleg vajat, ne margarint!) és addig keverjük míg a vaj elolvad. Azonnal a tésztára kell önteni!!! Ráöntés előtt egy tojásfehérjét is keverhetünk a mázba, attól még fényesebb lesz. Néhány óra száradási időre van szükség. (Megj. nekem ez szokott sikerülni, tojásfehérjével még nem próbáltam. Kényelmi szempontból azonban leginkább kész bevonó csokit veszek, amit mikróban szoktam megolvasztani. )

cukrozott narancshéj

4 vastaghéjú narancs
a héj súlyával azonos cukor + 50g cukor és 1, 5 dl víz

Cukrozott narancshéjat csinálni,
 : először is nagyon alaposan megmosom a narancsokat ( a jó vastag húsú, görög narancsot válaszd), éles késsel meghámozom, és kb. 1 cm vastag csíkokra felvagdosom. 4-5 napig hideg vízben áztatom (úgy, hogy naponta többször cserélem rajta a vizet). A 6. napon friss vízben felteszem főni (kb. 1 óra alatt megpuhul), leszűröm, hideg vízzel leöblítem, és lemérem. Amennyi súlyú a narancshéj, annyi súlyú kristálycukorral összekeverem. Visszateszem a tűzre, addig, amíg az összes cukor feloldódik. Félreteszem másnapig, és másnap megismétlem ugyanezt a műveletet. Ha szükséges, még harmadnap is (a lényeg, hogy az összes cukor a narancshéjon kristályosodjon ki). Végül egy alufóliacsíkra terítem a cukrozott narancshéjdarabkákat, és hagyom megszáradni, úgy, hogy naponta forgatom. Ha jól kiszáradt, üvegekbe töltöm, és amikor szükség van rá, kisebb darabkákra vágva felhasználom (pld. gyümölcskenyérbe).


Csokoládés dió-mandula grillázs
Hozzávalók: 15 dkg dió, 15 dkg mandula (földimogyoróval is szuper), 4 dkg margarin, 12 dkg kristálycukor, 20 dkg étcsoki, 2 dl tejszín
A margarint a cukorral addig forrósítjuk, amíg a cukor elolvad, és kissé pirulni kezd. Hozzáadjuk a durvára vágott diót és mandulát, majd tovább pirítjuk, míg világosbarna lesz. Olajozott alufóliára öntjük, elsimítjuk és kihűtjük. Amikor kihűlt, apró darabokra tördeljük. A csokit vízfürdőben lassan felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, és simára keverjük. Amikor langyosra hűlt és kissé besűrűsödött, hozzáadjuk a grillázst. Kis halmokat rakunk tálcára, és teljesen megdermesztjük hűtőben

Kávés pralinék

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
1, 5 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé tortabevonó
1 teáskanál neszkávé
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor a szóráshoz
kb. 30 db csokoládé kávészem

Elkészítés: A tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a porkávét és porcukrot. A krémet a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A krémet a kézi robotgép keverőspiráljával habosra verjük, és csillagcsőrös habzsákba töltjük. A krémet a kis pralinéformákba töltjük, megszórjuk kakaóporral, és egy szem csokoládékávéval díszítjük.

Narancskarikához
2 nagy vastaghéjú narancs
200+50 g cukor
1 dl víz
3 cl narancslikőr

a narancsokat meleg folyóvíznél körömkefével meg kell tisztatani a viaszos bevonórétegtől meg a piszoktól.
Szárazra törölni.
A narancshéjhoz a narancsokat meghámozzuk és nagyjából egyforma darabokra 2-3 cm széles cíkokra vágjuk. Lemérni, majd a héjával azonos mennyiségű cukrot 1, 5 dl vízzel sűrű sziruppá főzünk.
A héjakat a forrásban lévő oldatba dobjuk. 5 perc főzés után lehűtjük hideg vízben, majd lecsepegtetés után a forrdogáló sziruphoz adjuk.
Addig kell főzni, míg a szirup a felére nem fő.
Lehúzni a tűzről, 50 g cukorral megszórni és a szirupban hagyni kihűlni.
rácsra tenni és hagyni levegős helyen eészen megszáradni.

Csokolades Malna Szigetek
4 tojasfeherje
20dkg kristalycukor
4 evokanal malna lekvar
6dkg olvasztott feledes csoki
500ml narancs likoros martas
A tojasfeherjet kemeny habba verjuk, majd fokozatosan hozza adjuk a cukrot. Keverjuk bele a malna lekvart es a csokoladet. Szaggasuk bele forrasban levo vizbe pupos evokanalankent es fozzuk 2-3 percig. Rakjuk talra es locsoljuk meg narancs likoros martassal.

Narancs Likörös Martas
2 kaveskanal kukoricakemenyito
12dkg kristalycukor
375ml narancsle
125ml narancs likor
2 kaveskanal reszelt narancshej
1 es fel evokanal vaj
Keverjuk ossze a kukoricakemenyitot a cukorral. Forraljuk fel a narancslevet es a likort. Adjuk hozza a cukrot, csokkentsuk a hot es lassu tuzon fozzuk, mig besurusodik. Leveszuk a tuzrol es belekeverjuk a reszelt narancshejat meg a vajat. (Forron tehetjuk fagyira, palacsintara, felfujtakar)


Csokoládéhab
Hozzávalók:
(egy személy részére)
3 dkg főzőcsokoládé
0, 7 dl habtejszín (nem homogenizált)
Elkészítés:
A kis darabokra tördelt csokoládét a tejszínnel együtt tegye egy lábosba, és lassú tűzön olvassza meg. Töltse át egy tálba, és legalább 24 órára tegye a hűtőszekrénybe. Röviddel tálalás előtt kézi habverővel verje jó habosra.
Ét- és tejcsokoládéból egyaránt finom.

TIRAMISU PANETTONEBOL (Kira)
25 dkg szeletelt panettone (kalacs) 2 tojas 1 tojasfeherje 2 evokanal cukor 30 dkg mascarpone sajt 2 dl kave 5 dkg porkolt mandulaforgacs 2 evokanal brandy
4 dkg csokoladereszelek
Felverni habosra a 2 tojassargat a cukorral. Hozzaadni a mascarpone sajtot es a brandyt. Kemenyre verni a 3 tojasfeherjet egy csipet cukorral, es ovatosan elkeverni a tojasos-mascarpones keverekkel. Egy kb. 16x22 cm-es formaban lerakni a fel dozis szeletelt panettonet, es meglocsolni egy keves kaveval. Befedni a krem felevel.
A porkolt mandula felevel meghinteni. Befedni a maradek panettone szeletekkel + kave + maradek krem. A maradek mandulaforgaccsal es csokoladereszelekkel disziteni, hutoben legalabb 2-3 ora hosszaig pihentetni.

GESZTENYES TIRAMISU
(Kira)
Egy hosszukas plum. cake formahoz: 40-60 db babapiskota 2, 5 dl tej 1 kis tampedli rum
Gesztenyekremhez: 20 dkg gesztenyepure 10 dkg porcukor 1 csom. vanilias cukor 2, 5 dl tejszin 4 zselatinlap 15 dkg narancslekvar
Csokolades parizsi kremhez:  20 dkg etcsokolade 2, 5 dl tejszin


RAKOTT PANETTONE KAVEKREMMEL (Kira)
30 dkg panettone 20 dkg mascarpone sajt 3 tojas 7 dkg cukor 2 kiskanal instand kave 2 dkg keseru kakaopor 1 dl tej pici brandy
Elvalasztani a tojasfeherjet a sargaktol.  A feherjeket jo kemenyre felverni. A sargakat a cukorral es a kaveporral jo habosra verni egy masik edenyben. Hozzaadni a tejszines sajtot, vegul ovatosan a felvert tojasfeherjet. 4 nagy uvegpoharban, vagy egy jenai talban elosztani a panettone szeletek felet, meglocsolni a tejben elkevert brandyvel, kremmel retegezni. Addig folytatni, amig a hozzavalokbol tart. Kakaoporral meghinteni a tetejet, es legalabb 2 ora hosszara hutoszekrenybe tenni.


FOZOTT KREMMEL ES GYUMOLCCSEL RAKOTT PANETTONE (Kira)
Hozzavalok: 1 egesz panettone (kb. 1 kg) 3 narancs 3 mandarin 3 grepfuit 7 dl tej 7 tojassargaja 10 dkg cukor 2 csom. vanilias cukor 5 dkg etk. kemenyito
1 citrom kessel levagott heja
Felforralni a tejet a citrom hejaval + 1 narancs vekony hejaval. Beleonteni a 2 csom. vanilias cukrot. A tojassargakat habosra verni a cukorral, es hozzaadni az etk. kemenyitot, csomomentesre keverni. Lassankent kevergetve hozzaadni a forro illatos tejet, es visszatenni a lassu tuzre. Kevergetve addig melegiteni, amig besurusodik.
A vegen kibodni belole a citrom- es narancshejat, es felretenni, kihuteni. A panettonet szeletekre vagni, es pici vajon egy serpenyoben atpiritani az oldalait. Kiszedni, porcukorral meghinteni. A gyumolcsoket alaposan megtisztitani, gerezdekre vagni (fehr hartyat is leszedni). Nagyobb uveg-kelyhekbe lerakni az atpiritott panettone szeleteket a kremmel es gyumolccsel. A tetejet ribizli furtokkel es porcukorral dicsiteni. Behuteni.
A kiengedett gesztenyepuret a porcukorral + vanilias cukorral simara keverjuk. (Kozben a zselatinlapokat pici vizben puhulni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, es keves meleg vizben feloldjuk). A tejszintbol kemeny habot verunk, es a zselatinnal egyutt a gesztenyemasszahoz adagoljuk ovatosan.
Ezennel keszen vagyunk a gesztenyekremmel. Egy hosszukas plum-cake format kibelelunk folpackkal, es a rumos tejben eppen csak megmarjuk a piskotakat, amivel egy sort rakunk. Megkenjuk narancslekvarral es a gesztenyekrem felet rakenjuk. Ujra megmartott babapiskota-sor, narancslekvar , majd a gesztenyekrem masik fele.  Ujra babapiskota, es betesszuk a hutobe kb. 3 ora hosszara.
A hutobol kiveve a csokoladekremet rakenjuk, es martogatott piskotaval fejezzuk be. Egy ejszakat allhat a hutoben, nem art neki!!!!!!
/Csokoladekrem: Az etcsokoladet aprora tordeljuk, A tejszint felforraljuk, hozzaadjuk a csokoladet, majd allandoan kevergetve - lassu tuzon - ujra felforraljuk, lekapcsoljuk es KIHUTJUK!!!!!!!!!!! Miutan teljesen kihult kezi robotgeppel habba verjuk. /
Az ejszakai allas utan ovatosan kiboritjuk a formabol, lehuzzuk a foliat, es diszitjuk - reszelt csokolade, durvara vagott dio, tejszinhab, stb.

Kávés pralinék

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
1, 5 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé tortabevonó
1 teáskanál neszkávé
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor a szóráshoz
kb. 30 db csokoládé kávészem

Elkészítés: A tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a porkávét és porcukrot. A krémet a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A krémet a kézi robotgép keverőspiráljával habosra verjük, és csillagcsőrös habzsákba töltjük. A krémet a kis pralinéformákba töltjük, megszórjuk kakaóporral, és egy szem csokoládékávéval díszítjük.


Tejfölös keksztorta

Hozzávalók:1 l tejföl,4 ek porcukor,2 ek baracklevár,2 cs háztartási keksz,magozott meggybefőtt, zselatin

A tejfölt 3 részre osztjuk,1. részbe baracklekvárt, másik kettőrészbe a porcukrot keverjük.Majd egy kapcsos tortaforma alját elkezdjük rétegezni:1.sor keksz(csak úgy szárazon)2.sor a cukros tejföl fele,3.sor keksz, 4. sor a barackos tejföl, 5. sor keksz,6. sor a cukros tejföl másik része,7.sor keksz.Erre gyümölcsöt teszünk, és gyümölcskocsonyával leöntjük. Anyukám magozott meggybefőttet, és a levében főtt zselatint használt.

Málnás túrótorta

Alap hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
12, 5 dkg olvasztott vaj

A babapiskótát finomra őröljük, és összekeverjük az olvasztott vajjal (+pici tejjel), hogy kézzel kemény gyúrható tésztát kapjunk.
Egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és kb. 40-50 dkg friss málnával (szederrel vagy eperrel) kirakjuk, elosztjuk a tetejét.


Málnás csoda

4 dl tejfölt kikeversz porcukorral, vaniliás cukorral, reszelt citromhéjjal. Hozzáadsz 4 dl tejszínt, és addig kevered, amíg kissé keményebb masszát kapsz. Egy edénybe lerakod rétegesen ezt a tejfölös-tesjzínes masszát, babapiskótát, és málnát (vagy erdei gyümölcs mixet), és egy fél napra a hűtőbe teszed, hogy a babapiskóta is megpuhuljon. Annyira finom, hogy csak na!

Túros töltelék

25 dkg túró
5 dkg cukor
3 ek. citromlé
1 dl tej
2 csapott tk. étkezési. zselatin + 3 ek. hideg víz

A túrót a cukorral - citromlével - tejjel elkeverjük.
A zselatint elkeverjük a vízzel, 10 percig állni hagyjuk, langyosra olvasztjuk.
Belekeverjük a túros masszába + 2 dl felvert tejszint adunk hozzá. Ráöntjük a piskótalap + gyömölcs alapra.

Málnás-vaníliás trifle

Hozzávalók:
 40 dkg babapiskóta
 rum
4 evőkanál erdei gyümölcs lekvár
 2 csomag hidegen kikeverhető vanília krémpor
 a hozzá szükséges tej (kb.: 3-4 dl)
 30 dkg friss málna
szeletelt mandula

Elkészítése:
A babapiskóta egy részét tedd egy mély, öblös üvegtálba, öntözd meg néhány evőkanál rummal és kend meg lekvárral. A vanília krémport az előírás szerint készítsd el: 3-4 dl tejjel keverd sűrű krémmé és a fele adagot simítsd a rumos piskótára. Szórd rá a megmosott, lecsepegtetett málnát.
Ezután újból kell kezdeni a sort: jöhet a maradék babapiskóta, rummal meglocsolva, lekvár és a maradék vaníliás krém. Tetejét szórd meg mandulával és néhány órára helyezd el e hűtőszekrénybe.


VANÍLIÁS MÁLNA

Hozzávalók: 1 doboz babapiskóta, 3 dl tej, 5 cl rum.
A krémhez: 50 dkg málna, 2 tojás, 1 evőkanál liszt és cukor, 1 csomag
vaníliás cukor, 5 dl tej.
A babapiskótákat egyenként megmártjuk rummal ízesített tejben, és
kibélelünk vele egy jókora üvegtálat. A rumos piskótára hintjük a málnát,
majd az egészet leöntjük sűrű vaníliakrémmel.
Krém: az egész tojásokat, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet
gőz fölött, habverővel kevergetve, sűrűre főzzük. A krémet kihűtve öntjük a
gyümölcsre, és a tetejét vagy tejszínhabbal, vagy reszelt dióval díszítjük.
Jégbe hűtve kínáljuk. Adhatjuk adagolva, talpas poharakban is.
Malnas-csokis-zucotto
Hozzávalók 8 személyre

1 kész piskótalap
2-2-2 cl maraschino, narancslikőr és rum
100 g bevonócsokoládé
300 g tejszín
75 g málna /én többet szoktam
25 g kandírozott gyümölcs
50 g babapiskóta

Fóliát simítunk egy tálba, majd kibéleljük a piskóta kétharmad részével, végül meglocsoljuk az alkohollal.
Felolvasztjuk a csokoládét.
A tejszínt felverjük a cukorral, 2/3 részét elkeverjük a málnával és az aprított kandírozott gyümölccsel, majd rásimítjuk a piskótára.
Az összemorzsolt babapiskótát elvegyítjük a maradék krémmel, az olvasztott csokoládéval, és a málnás krémre simítjuk.
Befedjük a maradék piskótával, ráhajtjuk a fóliát, és 8 órán át fagyasztjuk.
Lehúzzuk róla a fóliát, a tálra borítjuk, és málnával mentával díszítjük.

Turos sütemeny
4 dl tej, 6 kávéskanál zselatin, 20 dkg cukor, 20 dkg ráma,
0, 5 kg túró, 2 cs vaníliás cukor, keksz, 2 db banán.

A tejet felmelegítjük a zselatint felolvasztjuk, a többi
hozzávalóval összekeverjük.
Fóliával kibélelünk 2 db őzgerincformát, és beleöntjük a
túróskrémet. Beleteszünk 1-1 db banánt. Tetejére kekszet
teszünk, a legjobb a négyzet alakú, a fóliát ráhajtjuk,
hűtőbe teszzük kb. 3 órát.
Fordítva kiemeljük, szeleteljük. Nagyon finom más
gyümölccsel is, de ne legyen nagyon rostos, mint pl. a narancs


Keksz tekercs

Hozzávalók:

« 1.5 kg darált keksz « 13 kanál kakaó «  13 kanál porcukor « annyi keserű tea , hogy jól nyújtható tésztát kapjunk

Töltelék:

40 dkg vaj vagy margarin « 30 dkg porcukor « 1/2 dl rum «  1 csomag kókuszreszelék

 A tésztát  összegyúrjuk és azt 6 egyenlő részre osztjuk ezután egyenként kinyújtjuk  ( a nyújtó deszkára én nájlonos csomagoló papírt szoktam tenni, mert a  deszkára tapadna és nem lehetne felcsavarni  a csavarást is a papír segítségével csinálom.  és megkenjük a kókuszos krémmel , aztán felcsavarjuk és megszórjuk kókusszal mindenhol. Ez egy második csomag kókusz. Hidegre tesszük és aztán lehet szeletelni, nagyon mutatós és finom.

Keksztorta

Hozzávalók: kb. fél kg háztartási keksz
vagy 8-12 adag gyenge feketekávé
6 ekanál liszt, 8 ekanál cukor, 3 ekanál kakaó, 1 vanilliáscukor,
10 dkg vaj v. margarin, rum aroma.
1 l tej
Bevonáshoz: 1 csokis pudingpor, 1/2 l tej, 4-5 ekanál cukor, kis vaj.

A feketet kávét lefözöm, néhány kanál cukorral és rum aromával ízesítem, megáztatom benne a kekszet. Egy tortaformát v. tálat kiknek vajja v margarinnal és megfözöm a krémet.
Krém: 6 evökanál lisztböl, 8 ekanál cukorból, 3 ekanál kakaóból és 1 vanilliáscukorból 1 l tejjel krémet fözök. Forrón vajat v margarint keverek bele.
A télba lerakok egy sor kávéban megáztatott kekszet úgy, hogy a falát is kibélelem. Egy sor krémet terítek rá, aztán megint keksz. Ezt addig csinálom, míg tart a hozzávalókból. A kekszet puhára áztatom és úgy rakom a tálba, hogy kissé megnyomkodom, ne legyen benne sok kávé.
A tál tetején keksznek kell lennie, mert ez lesz az alja.
Egy éjaszakát hütöszekrényben áll, de nem a mélyhütöben!
Másnap késsel körbevágom a tál szélét, hogy könnyen kijöjjön, nagy tálaló tálat teszek a tetejére és hirtelen felfordítom. Kicsúszik a tálra, akkor megfözöm a pudinporból a bevonatot, de ebbe is teszek egy kis rum aromát, meg vajat. Bekenem vele a tortát, aztán lehet szeletelni. Tejszínhabot is szoktam rá, de csak annyit, amennyit éppen megeszünk, hogy ne essen össze, vagyis a kirakott szeletekre.
Másképp is díszíthetö
Kicsit babrás, de olcsó és nagyon finom


Citromos babapiskóta

0,5 l tejfölbe keverj 4 evőkanál cukrot, 1,5 citrom levét, 2 citrom reszelt héját. 2 csomag tejszínhabpótló port leírása alapján készíts el, majd habverővel keverd a tejfölhöz.

Szögletes jénai aljára símíts egy adag krémet majd (kb 2 csomag) babapiskótával váltogatva rétegezd. A tetejére krém kerüljön + a megmaradt 0,5 citrom vékonyra szeletelve,cukrozva díszítésnek.  

Ha gyors fogyasztásra csinálom (mindíg) akkor a babapiskótát tejben megforgatom mielőtt lerakom. Ne idegenkedjetek a citromtól, ez így együtt nagyon fínom.


ANYOSTORTA

Elkeverunk 2 tojas sargajat 8 dkg cukorral, 1 evokanal liszttel, 5 dl tejjel es negyed rud vaniliat beleteve, goz folott, folyton keverve, suru kremme fozzuk.Felforralunk 5 dl tejet 5 dkg cukorral izesitve, majd hozzaontunk 0,5 dl rumot.
Egyenkent belemartogatunk 25 babapiskotat es lapos tal aljara egy sort lerakunk belole. Rakenjuk a krem felet, melyet elozoleg 2 dkg kakaoporral izesitunk es meghintjuk 5 dkg mazsolaval. Rafektetjuk a tobbi rumos-tejes babapiskotat,megkenjuk a krem masik felevel es meghintjuk 5 dkg mazsolaval. 2 dkg cukorral izesitett 3 dl tejszinbol vert kemeny habbal diszitjuk a tetejet.


Babapiskotabol edesseg

Mi nagyon imádtuk régebben ezt a receptet: kell hozzá 2 csomag babapiskóta(fél kiló körül) 2 csomag puding(bármilyen ízŰ sok gyümölcs, tortazselé. Egy kapcsos tortaformában összetörve lerakom a piskótát nem baj ha apró darabos. 2 csomag pudingot megfőzök, kissé hígabbra. A piskótára rádobálok bármilyen apróra vágott gyümölcsöt(én konzerv ananászt szoktam, őszibarackot) ráöntök a konzerv levéből is. Erre önötöm a híg pudingot. Várok egy kicsit, hogy hüljön és a tetejére tortazselét rakok vagy gyümölcskocsonya port. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető, és laktató!! (akkor a legfinomabb ha pár órát áll a hűtőben)


Kremes babapiskota
Egy habüstöt kell folpackkal kibélelni és vaníliás tejbe picit bemártott babapiskótákkal kirakni az alát úgy, hogy teljesen beborítsa. ezután feloldott, langyos zselatinnal és mézzel elkevert natúr joghurtot kell belerétegezni gyümölccsel és piskótával váltogatva. Végül hűtőben dermeszteni, majd kiborítani egy tálra, lerángatni a folpackot és nyamika..... És ha lesz@rod, hogy light-e vagy sem, hát rányomsz egy porció tejszínhabot. Én is így szoktam

Csinálsz egy joghurtos-tejszínes zselatinos krémet, és ezt lerétegezed a babapiskótával. Esetleg túró is mehet bele, még finomabb. 

Kb. ezek az alapkrém arányai:

2 pohár joghurt, elkevered 10-12 dkg porcukorral. Mehet bele egy kis reszelt citromhéj. Külön tálban felversz 2 dl tejszínt habnak. Ennyi mennyiséghez kb. 1 cs. kicsi (dr Oetker) zselatin kell. NEM a tortazselé, hanem a sima zselatin. Legjobb persze a lapzselatin, de azt itthon nem lehet kapni. :-( Na mindegy... Szóval a leírás szerint beáztatod, melegíted a zselatint, lehet folyadékként pl. egy kis 100%-os narancslevet használni. Aztán óvatosan belekevered a joghurtmasszába, jól elkevered, és a végén mehet bele a tejszínhab. HA túrót is használsz, akkor azt még a joghurttal kell elkeverni.  Amikor ez készen van, akkor leraksz egy réteg piskótát, rá egy réteg krémet, és így tovább,amíg el nem fogy. Ezt lehet variálni pl. különféle szezonális gyümölcsökkel. Ha piros gyümölcsöt használsz (eper, málna, szeder, stb.) akkor kb a felét összeturmixolhatod, és a joghurtos masszába belekeverheted, a többi menjen darabosan közé, ill. a felső réteg tetejére díszítésnek. Lehet szép üvegtálban csinálni, vagy pl. őzgerinc formában is

Pudingos

A piskótát tejben megáztatni egy kicsit, utána egy tálban lerakni, majd rá málnát (jó a mirelit is) majd csokipuding, megint piskóta, málna, csokipuding. Pár órára hűtőbe be, amig megköt a puding. Tálaláskor még jöhet egy kis tejszínhab

Babapiskótát
szintén megáztatod (éppen csak belemártod) a rumos tejbe, mascarponét kikevered, felversz egy adag tejszínt és eperrel vagy málnával rétegzed őket egy tálba: alulra a piskóta, rá az epres-mascarponés krém majd rá a tejszínt

Piskotat

szintén megáztatni, de most a tejbe egy kis lekvárt is keversz.... a mascarponét egy üveg nutellával kikeverni, szintén egy adat tejszín (én általában a sajtból is és a tejszínből is a nagyot szoktam) felverni és ezeket rétegezni, lehetőleg 2-3 rétegben, be a hűtőbe.

Őzgerincben szoktam ezt csinálni: alul gyümi (eper, cseresznye, ki mit szeret), aztán egy túrós krém - szerintem valamit még tesz hozzá, mert kellemesen lágy, egy pici citrom is tuti van benne, és a tetejére tes babapiskótát. Ami felveszi a túró minimális nedvességét.
Hűtőben "összeérik", és néhány óra múlva élvezhető. Könnyű, nyári és tényleg nagyon finom

Gesztenyés golyók

Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 25 dkg gesztenyemassza, meggybefött, kókuszreszelék (kb:10 dkg )
A darált kekszet keverd össze a gesztenyemasszával és egy kevés beföttlével (ha éppenséggel akad), annyival, hogy összeálljon, és még ne ragadjon. Kis golyókat formálj belölük és tegyél mindegyik közepébe 1-1 meggyszemet. A kis golyókat forgasd kókuszreszelékbe.


Kávés pralinék

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
1, 5 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé tortabevonó
1 teáskanál neszkávé
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor a szóráshoz
kb. 30 db csokoládé kávészem

Elkészítés: A tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a porkávét és porcukrot. A krémet a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A krémet a kézi robotgép keverőspiráljával habosra verjük, és csillagcsőrös habzsákba töltjük. A krémet a kis pralinéformákba töltjük, megszórjuk kakaóporral, és egy szem csokoládékávéval díszítjük.


Kókuszgolyó
Hozzávalók: 25 dkg édes háztartási keksz, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál cukor, fél üveg kompót, 1 evőkanál kakaó, 2 dl feketekávé, 10 dkg
kókuszreszelék.

Elkészítése: A kekszet kis lyukú reszelőn lereszeljük. Kávét főzünk, majd ahogy egy kicsit kihűlt, a kekszre öntjük. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a kávét, a lekvárt és a kakaót, majd jól összedolgozzuk.
Golyókat formálunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy meggyet teszünk, majd egyenként kókuszreszelékbe hempergetjük őket.

Kekszgombóc

Hozzávalók: 20 dkg Rama, 50 dkg háztartási keksz, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 5 evőkanál feketekávé, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál tej, 5 dkg kókuszreszelék

Daráljuk le a kekszet, és a puha Ramával dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a kókuszreszelék kivételével valamennyi hozzávalót. A tej mennyisége attól függ, mennyit vesz fel a tészta. Jó puha masszát készítsünk. Formáljunk kis golyókat, forgassuk meg kókuszreszelékben és kristálycukorban.
Rumos meggyet is tehetünk a közepébe, ezzel különlegessé tesszük.

 
Naptár
2024. Június
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Óra
 
Látogatás számláló
Indulás: 2004-06-21
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÁZIASSZONYOKNAK
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?