Kohuth Márta honlapja
Kapcsolatfelvétel
 
SZÁLLÍTANI TUDNI KELL
 
BÖLCSESSÉGEK - VIDÁMSÁGOK
 
MINDENFÉLE
 
Menü
 
SZÓRAKOZÁS
 
BENDÁSZ PÉTER NOVELLÁI
 
HÁZIASSZONYOKNAK 2.
 
NAPI FINOMSÁGOK (RECEPTGYÁR)

48.hét

Receptek 4 főre (Nem, nem ez még nem az igazi receptgyár, ez csupán egy ad-hoc válogatás a recepteimből! Ne feledje: Indulás December 1. azaz a jövő héten már az új oldalról kapja a fonomságokat!)

1. Jénaiban sült sajtos csirkemell filé:

Hozzávalók:

4 db csirkemell

5 darab tojás

300 gr reszelt sajt

100 gr füstölt sajt

1 kis doboz tejföl

Liszt a forgatáshoz


Elkészítés:

Tisztítsuk meg a csirke melleket, majd vágjuk őket hosszában félbe, hogy két szép, ugyanolyan vastag szeletet kapjunk. Forgassuk meg őket sorrendben, lisztben, felvert tojásban majd reszelt sajtban. A tojásba tehetünk egy kevés tejfölt is. Ezután tegyük őket sorban a vékonyan kivajazott jénaiba. Keverjük össze a maradék tojást (ha esetleg nem maradna, akkor üssünk fel még kettőt) a megmaradt reszelt sajttal, és öntsük rá a mellekre. Szórjuk a füstölt sajtot az egész tetejére. Fóliával letakarva süssük 130C°-on körülbelül 20 percet, majd fólia nélkül további 10 percet kb. 150C°-on. Frissen, melegen, krumplipürével tálaljuk.


2. Zöldség-kavalkád, rizzsel.

Hozzávalók:

1 darab cukkíni

1 darab sárgarépa

2 darab paradicsom

1 póréhagyma

2 TV paprika

Bazsalikom

Fehérbors

5 dkg Vaj vagy 0,3 dl olivaolaj


Elkészítés:

Kezdjük azzal, hogy előkészítjük a zöldségeket. Mindent pucoljunk és mossunk meg. A répát, paprikát és a póréhagymát karikára, a cukkínit fél karikára, a paradicsomot cikkekre vágjuk fel. Mikor ezzel készen vagyunk, olvasszunk vajat vagy forrósítsunk olajat egy mélyebb serpenyőben. Dobjuk rá a répát, forgassuk át. Szórjuk meg bazsalikommal és fehérborssal. Vigyázva öntsünk rá kb. 0,5dl vizet, majd pároljuk kb. 10 percig fedő alatt. Tegyük félre a fedőt, majd dobjuk rá a cukkínit. Ezt követi a póréhagyma, majd 2 perc múlva a paprika és legvégül a paradicsom. Folyamatosan, de vigyázva, hogy ne törjön össze kevergessük. Rizsre halmozva, forrón tálaljuk.


3. Magyaros csirke felsőcomb, Steak burgonyával:

Hozzávalók:

Közepes fej vöröshagyma

2 darab TV paprika

2 darab paradicsom

2 gerezd fokhagyma

8 db csirke felsőcomb

Só, bors, majoranna, pirospaprika

800 gr burgonya

1 dl olaj


Elkészítés:

Először is Steakburgonya. Mossuk és tisztítsuk meg a burgonyákat, viszont ne hámozzuk. Főzzük roppanósra őket sós vízben, majd vágjuk fel cikkekre. Végül sütőben süssük meg. Tehetünk rá pirospaprikát, borsot, esetleg, kevés fokhagyma port, ha van otthon.

A magyaros csirkecombhoz, olajon apróra vágott vöröshagymát dinszteljünk. Húzzuk le a tűzről, szórjunk rá egy teáskanál pirospaprikát, keverjük el, öntsünk rá egy kevés vizet és tegyük vissza a tűzre. Tegyük bele a két cikkekre vágott paradicsomot, alaposan keverjük össze. Dobjuk rá a karikára vágott paprikát, majd törjük bele a fokhagymákat. Öntsünk rá körülbelül 1 dl vizet majd néha átforgatva főzzük 10 percig. Ezzel párhuzamosan tisztítsuk meg a csirkecombokat. Ne vegyük le róluk a bőrt. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majorannával őket. Ezután mindkét oldalukat pirítsuk meg kellemes pirosra. Vigyázzunk, mikor rátesszük az olajra akkor odaragadhat a serpenyőhöz, ilyenkor ne bántsuk, mérsékeljük a lángot és várjunk körülbelül 1 percet és próbáljuk meg óvatosan megmozdítani. Mikor megvagyunk az összes combbal és mellette a magyaros alap is megvan, tegyük a combokat az alapba és főzzük együtt őket még egy negyedórát mérsékelt, közepes lángon. Egy kevés erős Pistával pikánsabbá lehet tenni az ételt.


Paprika

4. Aszaltszilvás, sárgabarackos csirkemell ragu rizzsel

Hozzávalók:

4 evőkanál cukor

10 dkg vaj

20 dkg aszalt szilva

20 dkg aszalt sárgabarack

60 dkg csirkemell filé

2 dl édes fehérbor

Só, fehérbors, 4-5 darab szegfűszeg

40 dkg penne tészta


Elkészítés:

A vajat olvasszuk fel a cukorral együtt majd dobjuk rá a kis kockákra vágott szilvát és barackot. Épphogy kapassuk meg majd öntsük rá a bort és dobjuk hozzá a szegfűszeget. Végül tegyük rá a "centi szer centis" kockákra vágott csirke mellett és pár perc alatt közepes lángon pirítsuk meg őket. Miközben ez készül, főzzük meg a penne tésztát, sós vízben. Forrón a tésztára halmozva tálaljuk.


5. Rántott pulykamell sonkával, sajttal, aszaltszilvával töltve

Hozzávalók:

100gr aszaltszilva

50 gr gépsonka

50 gr sajt

800 gr pulykamell

Liszt, 3 tojás, zsemlemorzsa

Só, szerecsendió

600 gr hasábburgonya

Olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a pulykamellet, majd vágjunk belőle négy egyforma szeletet. Óvatosan fólia alatt veregessük ki. Tegyünk az egyik végétől nem messze tegyünk rá sonkát, majd sajtot és végül aszaltszilvát. Szórjuk meg sóval és szerecsendióval. Göngyöljük fel, tömködjük be a végeit, majd pedig forgassuk meg először lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában (Bécsi bundázás). Bő olajban süssük aranysárgára. Miközben sülnek a pulykák elkészíthetjük a hasábburgonyát is. Legegyszerűbb ha van otthon mirelit, ha nincs akkor pucoljuk meg a krumplit, aztán vágjuk fel hasábokra és szintén bő olajban süssük ki.


6. Tengeri hal dióbundában, alma szósszal és főtt krumplival

Hozzávalók:

800 gr tengeri hal filé

Liszt, 3 tojás, zsemlemorzsa, de a fele-fele arányban legyen összekeverve darált dióval

600 gr krumpli

40 gr vaj

Két evőkanál liszt

4 db alma

Fahéj, szegfűszeg

1 dl tejszín


Elkészítés:

Tisztítsuk meg a filéket majd bécsi módon bundázzuk és bő olajban süssük aranysárgára. Az almaszószhoz először hámozzuk meg majd vágjuk ki a magházat az almákból. Reszeljük le és locsoljuk meg egy kicsit citromlével, hogy ne barnuljon. Egy lábasban olvasszunk vajat, szórjuk rá a lisztet. Futassuk meg egy kicsit, de ne pirítsuk le. Vegyük lejjebb a lángot, kanalazzuk bele az almát és szórjuk meg fahéjjal, tegyünk bele szegfűszeget. Öntsük bele a tejszínt. Majd főzzük készre a szószt. A burgonyát pedig egészben, sós vízben főzzük meg. Mindent együtt forrón tálaljuk ki.

 

7. Serpenyős „rakott” burgonya

Hozzávalók:

 

600 gr karikára vágott főtt krumpli

4 db kemény főtt tojás

200 gr házi kolbász

1 db kis dobozos tejföl

Kis fej vöröshagyma

Só, bors, kömény, leheletnyi pirospaprika

Olaj


Elkészítés:


Olajon futtassuk meg az apróra vágott vöröshagymát, egy mélyebb serpenyőben vagy egy nagy átmérőjű lábasban. Mikor ez kész tegyük rá a karikára vágott kolbászt, és pirítsuk meg egy kicsit. Dobjuk rá a felkarikázott tojást, forgassuk át óvatosan, hogy ne törjön. Most dobjuk rá burgonyát is. Megint forgassuk át, és kanalazzunk rá tejfölt. Szórjuk meg sóval, borssal,leheletnyi pirospaprikával és köménnyel. Keverjük át még egyszer, hogy mindenhova jusson a fűszerből. Végül tálaljuk ki tányérra és jó étvágyat hozzá!


 

 

Ha pedig nem iratkozott volna még fel recepteinkre, akkor kattintson ide.

 

 

 
Naptár
2024. Július
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Óra
 
Látogatás számláló
Indulás: 2004-06-21
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÁZIASSZONYOKNAK
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?