Videó-főzőiskola
Gondoltad volna, hogy gombából is készíthetsz hamburgert? Eszedbe jutott már, hogy a sült libacomb mellé ne krumplipürét készíts, hanem céklaköretet? Szerinted lehet levest készíteni sült zöldségekből?
Kattints a Bertolli főzőiskolájára a www.olaszpiac.hu weboldalon, ahol két sztárséf több, mint 10 videóban mutatja be, hogy milyen egyszerűen készíthetsz egészen különleges fogásokat.
Magos Zoltán a TV-Paprika házi „olasz-szakértője”, mivel 9 éven keresztül ő vezette Rómában a Magyar Nagykövetség konyháját. A mindig elegáns szakács otthon is szívesen főz, specialitása az olasz konyha. A főzőiskolában három kedvenc receptjét mutatja be: olasz zöldségsültet, zöldfűszeres húsgolyókat, valamint pipette tésztát készít fűszeres kolbásszal.
Kaldeneker György a budapesti Kanadai Nagykövetség szakácsa volt egy évtizeden át. Specialitása és szakterülete az egészséges, korszerű és kreatív szakácsművészet, amellyel kapcsolatos tapasztalatait immár tíz éve adja át a médiának. Most 10 ételkülönlegességet mutat be egy-egy rövid videóban, amelyek között olyan érdekes, de egyszerűen elkészíthető étel is szerepel, mint például a sütőtökös lasagne vagy a kókuszos répakuglóf.
Készítettél már aszaltparadicsomos kenyértekercset? Milyen lehet a tatár lazacból elkészítve? Hinnéd, hogy a spenót nem csak főzeléknek, hanem grillezett tőkehalhoz is nagyon finom?
Kattints a különleges és egyszerű ételek videó receptjeiért a www.olaszpiac.hu weboldalra!
Leves sült zöldségekből
Hozzávalók:
1 dl Bertolli Extra Vergine Originale olívaolaj, 1 db kisebb méretű sütőtök, 2 szál sárgarépa, 1 db karlábé, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 kis darab póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 kisebb zellergumó, 3 db babérlevél, 4 ág kakukkfű, 3 szál rozmaring, só, bors.
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg, szeleteljük fel és tegyük egy nagy tálba. Locsoljuk meg az olívaolajjal, adjuk hozzá a babérlevelet, morzsoljuk rá a rozmaringot és a kakukkfüvet. Keverjük össze, majd az egészet borítsuk egy nagy tepsibe. Érdemes a tepsi aljára egy sütőpapírt tenni, így nem ragad majd le. Tegyük 180-190 °C-os sütőbe és pirítsuk 40-50 percig.
Ha elkészült, lapátoljuk egy nagy fazékba, öntsünk rá 2-3 liter zöldséglevest vagy vizet és 2-3 darab zöldségleveskockát, sóval és őrölt borssal ízesítsük. Főzzük 10 percig, vegyük ki belőle a babérlevelet és kézi mixerrel pürésítsük.
Forrón leveses tálkákba tálaljuk, tetejét díszíthetjük kevéske tejföllel és friss kakukkfűvel.
Buon Appetito!
Recept és fotó: Kaldeneker György
|