| 
 
    
        
            | Currys karfiolsaláta 
 Hozzávalók
 -1 kg tisztított karfiol,
 - 5 evőkanál olívaolaj (vagy egyéb salátaolaj),
 - 1 teáskanál currypor,
 - 1 teáskanál kurkuma,
 - ecet,
 - só (ízlés szerint),
 - kevés porcukor.
 
 Előkészítése: a kis rózsáira szedett karfiolt tésztaszűrőbe teszem. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe mártom annyi időre, amíg újra forrni nem kezd. Ezután leszűröm, de ráborítok egy fedőt, hogy lassan hűljön.
 
 Elkészítése: nagy tálnyi ízes salátalevet keverek, amelyet ecettel, sóval, cukorral, curryporral és kurkumával fűszerezek. A még meleg karfiolt beleforgatom, és letakarom. A lében hagyom kihűlni. Többször óvatosan átkeverem, hogy a salátalé jól átjárja. Ha kihűlt, lefedem, és legalább egy napig hűtőszekrényben érlelem. Fogyasztás előtt átkeverem, levét leszűröm, és az olívaolajjal meglocsolom.
 
 Egye meg mindet, de előbb kattintson ide!
 |  |