| Borsós tál
 
 Hozzávalók
 
 -1 kg zöldborsó,
 - 30 dkg mirelit kukorica,
 - 30 dkg zöldbab,
 - 2 paradicsom,
 - 1 zöldségerőleveskocka,
 - 1 fej hagyma,
 - olaj,
 - só,
 - bors,
 - petrezselyem
 
 A megtisztított zöldbabot feldaraboljuk és sós gőzben előfőzzük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kifejtett zöldborsót, a fagyasztott kukoricát. Zöldségerőleveskockával ízesített vízzel felengedve 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot és puhára pároljuk. Frissen vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
 
 Egye meg mindet, de előbb katt ide!
 
 |