|
|
|
Húsvéti sárgatúró
Ez az Alföldi édesség a húsvéti ünnepi hidegtálra kerül a főtt sonka, főtt kolbász, és a hideg töltött dagadó mellé. Kötelező a füstölt finomságokkal együtt enni! Sok helyen ez furcsa, de érdemes megkóstolni, mert nagyon finom. És kenyér helyett kizárólag kalács dukál minden mellé!
Hozzávalók:
- ahány dl tej, annyi tojás - ízlés szerint cukor - vaníliás cukor - mazsola - leheletnyi só - egy nagy gézdarab
Elkészítés: A tejet együtt melegítem a mazsolával, vaníliás cukorral, cukorral, a pici sóval. Elkeverem. Beleütöm a tojásokat, és csak nagyon finoman, villával piszkálom meg annyira, hogy a tojások sárgája szétfolyjon. Nagyon kis lángon kell végig főzni. Mikor felforr, túrószerűen összeáll az egész, mert a tejből a savó kicsapódik. Ekkor leveszem a tűzről, és egy gézdarabba átmerem az egészet, jól összekötöm, és föllógatom egy olyan helyre, ahol ki tud csöpögni. Pár óra kell neki. Aztán kibontom a gézből (most már teljesen összeállt egy gombócba), és hűtőbe teszem.
További húsvéti receptek a Mindmegettén. Katt ide! | | | |