Kohuth Márta honlapja
Kapcsolatfelvétel
 
SZÁLLÍTANI TUDNI KELL
 
BÖLCSESSÉGEK - VIDÁMSÁGOK
 
MINDENFÉLE
 
Menü
 
SZÓRAKOZÁS
 
BENDÁSZ PÉTER NOVELLÁI
 
HÁZIASSZONYOKNAK 2.
 

4.hét

Töltse le a recepteket *.pdf formátumban gépére. Kattintson ide.

Káposztaláda

Hozzávalók:

500 gr káposzta

200 gr darált hús

30 gr főtt rizs

2,5 dl víz

1,5 evőkanál méz

Egy közepes vöröshagyma

Só, majoránna, feketebors, kömény

Elkészítés:

Vágjuk fel a káposztát durván és a hagymát is. Majd vízben főzzük körülbelül 10 percig a káposztát, majd tegyük mellé a hagymát is. Főzzük még 10 percet, ez alatt kissé meg- piríthatjuk a darált húst egy serpenyőben. Tegyük bele a húst és a mézet, a káposztába, majd fűszerezzük meg. Végül kivajazunk egy tűzálló tálat, és az aljára tesszük a rizst, a káposztás keveréket pedig szépen elosztjuk a tetején. Vaj darabokat (összesen egy fél evőkanálnyit) tegyünk még rá, fedjük le és előmelegített sütőben 200C°-on 40 percig süssük.

 

Reszelt sárgarépa és krumpli leves

Hozzávalók:

400 gr sárgarépa

200 gr burgonya

Egy közepes fej vöröshagyma

Só, borsikafű, fehér bors

Leves kocka

1 liter

Evőkanál vaj

Elkészítés:

Olajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd tegyük rá a sót és a borsot. Reszeljük le a répát és a burgonyát nagy lyukú reszelőn, hogy vékony szálakat kapjunk. Tegyük bele a lábasba, alaposan forgassuk át, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a leves kockát és a borsikafüvet, majd forraljuk fel. Forrjon 5 percig, zárjuk el a gázt alatta és tegyük bele a vaj darabokat, összesen egy evő kanálnyit. Tálalás előtt hagyjuk állni egy kis ideig, hogy elolvadjon benne a vaj.

 

Tanja saláta

Hozzávalók:

Egy fej jégsaláta

Egy sárgarépa

200 gr feta sajt

10 gr füstölt sajt

50 gr olíva bogyó

20 gr póréhagyma

Két paradicsom

Öntet:

3 evőkanál Olívaolaj

1 evőkanál ecet

1 evőkanál forró víz

Só, cukor, bazsalikom, mustár, fekete bors, citromlé

Elkészítés:

A salátát tépkedjük fel, a sárgarépát és a póréhagymát vágjuk fel karikákra, a sajtokat kockákra, a paradicsomot cikkekre. Egy tálba tegyük alulra a salátát, majd rá sorrendben a paradicsomot, répát, feta- és füstölt sajtot, végül a póréhagymát és az olíva bogyókat. Tegyük hűtőbe, amíg elkészül az öntet. Egy kisebb tálban keverjük össze az ecetet a forró vízzel (ez meglágyítja) majd adjunk hozzá egy csipetnyi sót és cukrot. Keverjük el, majd szórjunk bele bazsalikomot és borsot. Keverjünk még hozzá egy kis mustárt és citromlevet is. Alaposan keverjük össze, és végül adjunk hozzá még 3 evőkanál olíva olajat. Az öntetettel ízesítsük salátánkat, majd tányérokra halmozva tálaljuk.

 

Paprika

 

Spárga sütőben sütve, mozzarellával és sonkával

Hozzávalók:

400 gr friss spárga

2 evőkanál vaj

Egy fél citrom leve

250 gr mozzarella

8 szelet füstölt sonka

Bazsalikom

Elkészítés:

A meghámozott spárgákat enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd helyezzük őket el egy tepsiben. Tegyünk rájuk vaj darabkákat, adagonként két szelet sonkát és szintén két szelet mozzarella sajtot. Hintsük meg bazsalikommal, és 225 C°-ra előmelegített sütőben 5 perc süssük készre. Mellé lehet pirítós kenyeret, vagy főtt sült burgonyát adni.


Karfiol és póréhagyma krémleves

Hozzávalók:

300 gr karfiol

300 gr póréhagyma

1 dl fehérbor

Só, bors, gyömbér, szerecsendió

Leves kocka

1,5 liter víz

Vaj

Liszt, tejszín

Tálaláshoz pirított zsemlekocka, reszelt sajt

Elkészítés:

Durván vágjuk össze a póréhagymát és a karfiolt, majd vajon pirítsuk meg. Hintsük meg sóval, borssal, gyömbérrel, és szerecsendióval. Forgassuk át, majd öntsük rá a bort. Hagyjuk, hogy egy kicsi forrjon. Húzzuk fel vízzel, majd dobjuk bele a leveskockát. Főzzük körülbelül 20 percet. Majd egy kézi botmixerrel, pépesítsük a levest. Keverjünk össze tejszínt liszttel, keverjük simára, szedjünk hozzá egy kis levest, hogy felmelegedjen. Vékonyan csurgassuk bele a levesbe és forraljuk fel, tegyünk bele egy evőkanálnyi vajat. Miközben készül a leves, készítsünk serpenyőben zsemle kockák. Tálaláskor szórjunk bele sajtot, és kenyérkockát.

 

 

 

Fűszeres zöldségragu

Hozzávalók:

Egy cukkíni

2 paradicsom

3 TV paprika

Póréhagyma

Egy fej lilahagyma

Só, bors, chilipor, koriander, curry

Elkészítés:

Vajon futtassuk meg a fél karikára vágott hagymákat, szórjuk meg borssal, sóval. Most tegyük bele a kockára vágott cukkínit, rá 2 percre a paprikát. Szórjuk meg chiliporral (vagy Erős Pista), korianderrel, és curryvel. Újabb két perc után tegyük bele a cikkekre vágott paradicsomot is. Óvatosan keverjük át és további két percig főzzük. Forrón rizsre tálalva nagyon finom.

Paprikás krumpli, ahogy én szoktam

Hozzávalók:

500 gr krumpli

200 gr debreceni

Kevés füstölt zsírszalonna

Két nagy fej vöröshagyma

Só, bors, kömény, fűszer paprika, piros arany

Elkészítés:

Egy lábasban olvasszuk ki a kis kockákra vágott szalonnát, majd pirítsuk üvegesre rajta az apróra vágott hagymát. Vegyük le a tűzről, és szórjuk meg pirospaprikával. Keverjük el és öntsünk rá kettő deciliter vizet. Tegyük vissza a tűzre szórjuk bele a karikára vágott debrecenit, forgassuk át és fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és Piros Arannyal. Keverjük át és öntsük fel vízzel. Főzzük 5 percig, majd adjuk hozzá a kockára vágott krumplit is. Forgassuk át, és megint öntsük rá annyi vizet, hogy épp ellepje. Főzzük addig (kb 45 perc) amíg a krumplit fakanállal könnyedén szét nem tudjuk nyomni, a fazék szélén. Vegyük le a tűzről és forrón tálaljuk.

 

 

Ha pedig nem iratkozott volna még fel recepteinkre, akkor kattintson ide.

 

 

 

       

RECEPTGYÁR 2008.01,24,

     
  
 
Naptár
2024. Augusztus
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
Óra
 
Látogatás számláló
Indulás: 2004-06-21
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÁZIASSZONYOKNAK
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints