Pite- túrós, mákos, almás, meggyes, szilvás és a többi amit c=
sak ki lehet találni
30 dkg liszt, 1 sütőpor, 10 dkg margarin, vagy zsír, pici só, 1 toj=
ás, 8 dkg cukor, 1/2 csomag vaniliacukor tejföl.
A lisztet a sütőporral, sóval összekeverjük, majd elmorzsoljuk be=
nne a margarint.
Az 1 egész tojást a cukorral, vaniliacukorral kikeverjük és össze=
gyúrjuk a lisszttel, közben annyi tejfölt teszünk bele, hogy nyúj=
tható tészta legyen.
Két cipót formázunk, majd hűtőszekrényben pihentetjük addig, =
amíg időnk engedi. Ez lehet egy óra, de lehet több is, sőt egy =
éjszaka is.
Az egyik cipót kinyújtjuk (akkorára, amekkora a tepsi ) és ezt zs=
írozott lisztezett tepsibe belehelyezzük. Ráöntjük a töltelék=
et, ami bármi lehet. A másik cipót is kinyújtjuk, a töltelék te=
tejére helyezzük. Villával megszurkáljuk, és langyos zsírral m=
egkenjük. Nem szabad túlsütni, mert száraz lesz és törni fog. =
Világos zsemleszínűre piruljon.
A töltelék: 1/2 kg túró, 1 tejföl, 20 dkg cukor, 4 vaniliacukor, =
mazsola, ha van cukrozott narancshéj, egy citrom reszelt héja, és lev=
e. Puszi Valcsi |