TÚRÓGOMBÓC MÁSKÉNT
-----------------------
Hozzávalók:
50 dkg túró,
2 tojás,
2 evőkanál tejföl,
12 evőkanál búzadara,
1 evőkanál cukor,
egy csipet só.
Elkészítés: A túrót egy tálban villával jól
szétnyomkodom, majd a közepébe ütöm a tojások
sárgáját, és hozzáadom a cukrot, a tejfölt, a
sót, és jól elkeverem őket. A tojások fehérjét
verjük habbá, majd óvatosan azt is keverjük a
masszához. Ha még szeretnénk valami pluszt adni
hozzá, adagoljunk egy kevés vaníliás cukrot,
mazsolát és reszeljük bele egy él citrom héját.
Pihentessük letakarva egy fél órát, hogy a
búzadara tudja magába szívni a nedvességet, és
megdagadjon. Formázzunk a masszából kisebb
gombócokat, és fövő vízbe dobjuk bele. Addig
kell főzni, míg a gombócok feljönnek a víz
tetejére. Majd kis olajon pirítsunk
zsemlemorzsát, és forgassuk bele a gombócokat.
Tálaláskor cukorral, tejföllel, vagy befőttel is
kínálhatjuk.
|