Kohuth Márta honlapja
Kapcsolatfelvétel
 
SZÁLLÍTANI TUDNI KELL
 
BÖLCSESSÉGEK - VIDÁMSÁGOK
 
MINDENFÉLE
 
Menü
 
SZÓRAKOZÁS
 
BENDÁSZ PÉTER NOVELLÁI
 
HÁZIASSZONYOKNAK 2.
 

7.hét

Töltse le a recepteket *.pdf formátumban gépére. Kattintson ide.

     

 

Sertésszelet Udvarmester módra

Hozzávalók:

40 dkg sertéskaraj

10 dkg teavaj

Só, bors, fél csokor petrezselyemzöld, citromlé, mustár

Elkészítés:

A jól kivert sertésszeleteket sózzuk, vékonyan borsozzuk, kevés vajon puhára sütjük. Közben fűszeres vajat készítünk az alábbiak szerint: lehetőleg hideg teavajat összekeverünk finomra vágott petrezselyemmel, borssal, kevés sóval, néhány csepp citrommal és egy kávéskanál mustárral. A vajat hengerré formázzuk, és tálalásig hidegen tartjuk. Tálaláskor a hússzeletekre egy-egy karika fűszeres vajat vágunk, amely a szeletekre olvadva kellemes, pikáns ízt ad.

Piros - cukkínis penne

Hozzávalók:

70 dkg penne tészta

2 paradicsom

3 közepes cukkíni

2 jonatán alma

1/2 piros kaliforniai paprika

2 hagyma

1 dl olaj

1/2 csokor petrezselyemzöld

Bazsalikomlevél, kakukkfű, só, bors

Reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A paprikát kockákra, a paradicsomot és az almát cikkekre, a cukkínit karikára vágjuk. Egy mélyebb serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk fel. A paprika 1/3-át félretesszük, a többi zöldséget megpároljuk. Apránként hozzáöntjük a többi olajat, sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel ízesítjük. Beletesszük az almát, és 8-10 percig pároljuk. Szükség szerint kevés vízzel felöntjük. A tésztát sós vízben kifőzzük (kb. 10 perc), lecsöpögtetjük, tálra tesszük, ráhalmozzuk a mártásos zöldséget, reszelt parmezánnal meghintjük. Végül a félretett bazsalikomlevelekkel és paprikakockákkal díszítjük.

 

 

 

Szabolcsi szelet

Hozzávalók:

40 dkg sertéscomb

3 darab alma

Bundához: liszt, tojás, zsemlemorzsa

Fahéj

Elkészítés:

A szeleteket jól kiverjük. Egyik felére hámozott almakarikát helyezünk, és csipetnyi fahéjjal meghintjük. Ráhajtjuk a hús másik felét. Sózzuk. Hústűvel összezárjuk, és a szokásos módon bundázzuk. Forró zsiradékban kisütjük. Burgonyapürével vagy zöldségkörettel tálaljuk.

 

Paprika

 

Almás-zelleres makaróni saláta

Hozzávalók:

25 dkg makaróni

3 dkg olvasztott vaj

3 alma

10 dkg zeller

Mustáros salátaöntet:

2dl joghurt

1 teáskanál mustár

Só és bors

 

 

Elkészítés:

A darabokra tört makarónit bő vízben - nem túl puhára - megfőzzük, leszűrjük, leöntjük olvasztott vajjal. Az almát alaposan mossuk meg és vegyük ki a magházát, majd vágjuk össze kockákra. A zellert is tisztítsuk meg, és tegyük zubogó enyhén sós vízbe körülbelül fél percre. Majd vágjuk össze kicsit nagyobbra, mint az almák. Óvatosan elkeverjük a mustáros salátaöntettel, majd a makaróni tésztával. Hidegen tálaljuk.

Igazi Bécsi szelet

Hozzávalók:

Személyenként egy szelet borjúdió vagy comb

Só, bors

2 darab citrom

Budázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

Sütéshez: egy kocka ráma

Elkészítés:

Veregessük ki a szeleteket, de csak óvatosan. Sóval és borssal hintsük meg. Budázzuk be szokásos módon: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Majd egy mélyebb serpenyőben, amibe belefér a hús, olvasszuk fel a kocka rámát. Mikor teljesen felolvadt, keletkezik majd egy fehér hab a tetején, ezt szedjük le róla. Tegyük bele a húst és fedjük le a serpenyőt. Pár perc múlva fordítsuk meg a húst, és a másik oldalát is süssük aranybarnára. Mikor kész Szilviával itassuk le és egy félbe vágott citrommal, hasáb krumplival, forrón tálaljuk.

 

 

 

Csirkemell alma ágyban

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

30 dkg alma

20 dkg birsalma

2 evőkanál liszt

1 dl tejszín

5 dkg reszelt füstölt trappista sajt

Őrölt szegfűszeg, gyömbér, fahéj, só, őrölt fehér bors

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a mellet, majd vágjunk szeleteket belőle. Tűzálló tálba fektetjük a felét és beborítjuk a meghámozott, kicsumázott és gerezdekre vágott alma felével. Csipetnyi sóval megszórjuk, majd a maradék mellszeletekkel és az almával folytatjuk a rétegezést. Ezután belekeverjük a tejszínbe a fűszereket, és a mellszeletekre locsoljuk. A tálat szorosan lefedjük, és előmelegített sütőben, 150 C°-on, 40 percig pároljuk. A sütés befejeztével a fedőt levesszük, rászórjuk a finomságunkra a reszelt sajtot, és csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy a sajt elolvadjon. Köretként a párolt rizst javaslom.

Az én töltött krumplim

Hozzávalók:

12 darab szép, nagy krumpli (fejenként 3 darab)

15 dkg póréhagyma

10 dkg vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

5 dkg teavaj

Só, fehérbors, borsikafű

0,5 dl fehérbor

Márvány sajt

Elkészítés:

A krumplikat enyhén sós vízben főzzük meg. Mikor kész vágjunk neki is talpat, a hosszabbik „oldalán”, hogy ne billegjen. A másik oldalából vájjunk ki egy üreget. De ne hámozzuk meg. Míg fő a krumpli, egy serpenyőben olvasszunk vajat, majd tegyük rá az apróra vágott vöröshagymát, majd fonnyasszuk meg. Majd adjuk hozzá a szintén apróra vágott póréhagymát és fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk meg és borsikafűvel ízesítsük. Öntsük alá a fehérbort, és pároljuk össze, hogy mancsos legyen. Töltsük meg ezzel a krumplikat, tegyünk egy-egy szelet márványsajtot a tetejére, majd előmelegített sütőben, körülbelül 10 percig süssük őket. A tepsibe tegyünk sütőpapírt, hogy le ne ragadjon.

 

 

RECEPTEK (RECEPTGYÁR 2008/7.

     
   
 
   
  
 
Naptár
2022. Szeptember
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
Óra
 
Látogatás számláló
Indulás: 2004-06-21
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÁZIASSZONYOKNAK
 

Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!