Kohuth Márta honlapja
Kapcsolatfelvétel
 
SZÁLLÍTANI TUDNI KELL
 
BÖLCSESSÉGEK - VIDÁMSÁGOK
 
MINDENFÉLE
 
Menü
 
SZÓRAKOZÁS
 
BENDÁSZ PÉTER NOVELLÁI
 
HÁZIASSZONYOKNAK 2.
 

9.hét

Töltse le a recepteket *.pdf formátumban gépére. Kattintson ide.

     

Uborkás-fokhagymás joghurtleves

Hozzávalók:

1 liter joghurt

20-25 dkg friss kígyóuborka

1 csokor kapor

2 gerezd fokhagyma

Só és cukor

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk, és finom reszelőn lereszeljük, majd megsózzuk. 10 perc múlva a levével együtt hozzáadjuk a joghurthoz, beletesszük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a sót, és a cukrot, és turmixgépben egyneműsítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és 1 órán keresztül hűtjük. Jéghidegen, csészében adjuk az asztalra. A tetejét díszítjük a reszelt márványsajttal.

Aszalt szilvás sonkaleves

Hozzávalók:

20 dkg főtt füstölt sonka

25 dkg aszalt szilva

1 húsleves kocka

1 dl tejföl

1 teáskanál liszt

Kevés cukor, 2 szem szegfűszeg, két karika narancs

Elkészítés:

A füstölt sonkát vékony csíkokra vágjuk és nagyon kevés vajon kiolvasztjuk, majd rádobjuk az nagyjából apróra vagdalt aszalt szilvát. Együtt pirítjuk őket egy picit, és felöntjük 1 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és a narancskarikákkal felforralva mérsékelt lángon 10 percig főzzük. A lisztet simára keverjük a tejföllel és egy kis levessel. Beleszórjuk a szegfűszeget, és hozzáadjuk a leveshez állandó keverés mellett. Még egyszer összeforraljuk. Forrón tálaljuk és kevés tejföllel lehet díszíteni.

 

 

 

Mogyorós kolozsvári burgonyával

Hozzávalók:

50 dkg burgonya

10 dkg sós mogyoró

20 dkg angolszalonna

2-3 evőkanál borecet

2 dl tejföl, 1 dl kefir

Bors, majoránna, bazsalikom

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Megöntözzük a borecettel és megsózzuk. Az angolszalonnát csíkokra metéljük, zsírját kiolvasztjuk, majd rádobjuk a mogyorót és pirítjuk 2-3 percet. Most jöhet rá a burgonya. Borssal, és a zöldfűszerekkel ízesítjük. Alaposan átforgatjuk, majd ráöntjük a tejfölt és körülbelül egy perc múlva a kefirt is. Melegen tálaljuk, friss bazsalikom levéllel díszítjük.

 

Paprika

 

Juhász zsemle

Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró

4 zsemle

2 tojás

Fél fej vöröshagyma

1 dl tejföl

10 dkg reszelt sajt

1 teáskanál pirospaprika

Só és őrölt bors

Olaj a sütéshez, és liszt a bundázáshoz

 

Elkészítés:

A zsemléket lapjával párhuzamosan négy szeletre vágjuk fel. A tejfölt, a tehéntúrót, az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt sajt felét összekeverjük, jól megsózzuk, megszórjuk a pirospaprikával és a borssal. A zsemleszeleteket vastagon megkenjük a sajtos krémmel, majd egyet-egyet összeragasztunk, hogy ismét egész zsemle legyen. Jól összenyomjuk, és óvatosan, nehogy szétessen, lisztbe, majd a habosra felvert tojásba mártjuk, és ismét lisztbe forgatva, bő, forró olajban pirosra sütjük mindkét oldalát. A felesleges olajat Szilviával leitatjuk róla, és még melegen rászórjuk a reszelt sajtot. Idény friss salátával tálalhatjuk.

 

Rántott Camambert, áfonya öntettel

Hozzávalók:

40 dkg Camambert sajt (10 dkg csomagban árulják)

Liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz

20 dkg áfonya (fagyasztott is tökéletes)

Fél citrom leve

2 dl cukor

1 evőkanál keményítő

Elkészítés:

A sajtot szokott módon bundázzuk, de most ismételjük meg az egész folyamatot kétszer és még egyszer a sarkoknál. Majd tegyük hűtőbe. Most tegyünk oda 3 dl vizet a cukorral főni. Rendszeresen kevergetve forraljuk körülbelül egy 10 percet. Majd adjuk hozzá az áfonyát. Főzzük még egy jó 10 percet, majd adjuk hozzá a kevés vízben simára kevert keményítőt is. Tartalék lángon, kevergetve főzzük addig, amíg öntet sűrűségű nem lesz. Még ez elkészül, vegyük ki a hűtőből a sajtot és forró (200C°) olajban süssük aranysárgára. Körete leginkább a párolt rizs. Forrón tálaljuk ki és öntsük le az öntetünkkel.

 

 

 

Füstölt sonkás palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához:

15 dkg liszt

1 tojás

Fél dl olaj

2 dl szódavíz

2 dl tej

Csipetnyi só

A töltelékhez:

15 dkg füstölt sonka

2 tojássárga

5 dkg reszelt füstölt sajt

2 dl tejföl

1 evőkanál olaj

Mokkáskanálnyi pirospaprika, só és törött fekete bors

Elkészítés:

A szokásos módon elkészített palacsinta töltelékéhez nagyon apróra metéljük a füstölt sonkát, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, 1 evőkanál tejfölt, a reszelt sajtot, a sót, a törött borsot. A kisült palacsintákat megtöltjük a csirkés töltelékkel, majd négyrét hajtva kikent tűzálló tálba tesszük. A maradék tejfölt elkeverjük az olajjal, a pirospaprikával, csipetnyi sóval, ezután a mártást rákenjük a palacsinták tetejére. Előmelegített forró sütőben lefedve jól átsütjük.

 

Bolognai spagetti, ahogy én szoktam

Hozzávalók:

40 dkg darált hús

2 kis konzerv paradicsompüré

Közepes fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

Só, bors, piros paprika, bazsalikom, oregáno, kakukkfű (ebből csak kevés, de a többi mehet gazdagon)

50 dkg spagetti tészta

Olaj

Reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:

Forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzá adjuk a darált húst. Át pirítjuk, hogy mindenhol fehér legyen majd levesszük a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Alaposan átkeverjük és adunk hozzá körülbelül 2 dl vizet. Visszatesszük a tűre, majd sóval és borssal, zúzott fokhagymával és zöldfűszerekkel. Átforgatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsom konzerveket is. Elkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy épp lelepje. Fedő alatt készre főzzük. Ha sűrűbbre szeretnénk, akkor mielőtt kész lenne vegyük le róla a fedőt és főzzünk el a levét, amíg nekünk szimpatikus nem lesz. Közben enyhén sós és egy kanál olajjal megöntözött vízben főzzük roppanósra a tésztát. Együtt forrón, reszelt sajttal alaposan megszórva tálaljuk.

 

 

Ha pedig nem iratkozott volna még fel recepteinkre, akkor kattintson ide.

 

 

 

RECEPTGYÁR 2008/9,

     
   
 
   
  
 
Naptár
2024. Szeptember
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Óra
 
Látogatás számláló
Indulás: 2004-06-21
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÁZIASSZONYOKNAK
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints