BARACKOS SÜLT TARJA
___________________
Főétel: Barackos sült tarja
Az alábbi receptet egy hölgy olvasónk küldte be és úgy éreztük, hogy nagyon eltalálta az ételélmények lényegét: egy íz örök emlékké tehet egy különleges pillanatot. Ő egy gyönyörű bulgáriai élményét szerette volna megosztani paneltársaival az alábbi igazán egyszerű recept útján:
4 szelet tarja
8 vastag szelet héjas őszibarack
1 narancs
olívaolaj
só/bors/fahéj
A kiklopfolt, sózott, borsozott húst és rá a gyümölcsöt tegyük egy vas tepsibe, öntsük nyakon a narancslével és 4 evőkanál olívaolajjal, hintsük meg fahéjjal, majd alufóliával letakarva süssük 200 fokon (gázsütőben 6-os fokozat), amíg meg nem puhul, majd 5 percig süssük tovább a fólia nélkül, hogy rásüljön a barack. Fehérborral tálaljuk.
|