| BRASSÓI APRÓPECSENYE (MRS.KOHUTH MÓDRA) HOZZÁVALÓK: 10 DKG FÜSTÖLTSZALONNA1 KG  DISZNÓHÚS
 1 KG  KRUMPLI
 1 FEJ FOKHAGYMA
 1 KANÁL PIROSPAPRIKA
 KEVÉS MAJORANNA
 ÍZLÉS SZERINT SÓ
 A SZALONNÁT KOCKÁKRA VÁGJUK ÉS KISÜTJÜK. A HÚST IS KOCKÁKRA VÁGJUK, ÉS A KISÜLT SZALONNÁVAL  EGYÜTT ZSÍRJÁRA SÜTJÜK. (A HÚS LEVET ERESZT, ENNEK EL KELL PÁROLOGNI). UTÁNA ANNYI VIZET ÖNTÜNK RÁ, AMI ELFEDI. BELETESSZÜK A KIPRÉSELT, VAFY MEGDARÁLT FOKHAGYMÁT, A MAJORANNÁT, A PIROSPAPRIKÁT ÉS A SÓT, VAGY ÉTELÍZESÍTŐT. EKKOR BEZÁRJUK A KUKTÁT, VAGY, HA LÁBASBAN SÜTJÜK, LEFEDJÜK ÉS PUHÁRA FŐZZÜK.
 (LÁBASBAN FŐZVE, A VIZET PÓTOLJUK).
 KÖZBEN A KRUMPLIT MEGHÁMOZZUK ÉS KARIKÁRA VÁGVA ZSÍR NÉLKÜL TEPSIBE TESSZÜK (LEHETŐLEG TAPADÁSMENTES, TEFLON BEVONATÚBA)
 ÉS MEGSÜTJÜK A SÜTŐBEN.
 AMIKOR A HÚS MEGPUHULT ÉS A KRUMPLI IS MEGSÜLT, A HÚST LEVÉVEL EGYÜTT RÁÖNTJÜK A KRUMPLIRA ÉS MÉG NÉHÁNY PERCRE VISSZATESSZÜK A SÜTŐBE, HOGY ÖSSZEÉRJENEK AZ ÍZEK.
 |