Kohuth Márta honlapja
Kapcsolatfelvétel
 
SZÁLLÍTANI TUDNI KELL
 
BÖLCSESSÉGEK - VIDÁMSÁGOK
 
MINDENFÉLE
 
Menü
 
SZÓRAKOZÁS
 
BENDÁSZ PÉTER NOVELLÁI
 
HÁZIASSZONYOKNAK 2.
 

8.hét

Töltse le a recepteket *.pdf formátumban gépére. Kattintson ide.

     

 

Gombás, citromos csirkeleves

Hozzávalók:

50dkg csirkeaprólék máj nélkül

20 dkg gomba

1 dl tejföl

5 dkg cérnametélt

1 teáskanál reszelt citromhéj

Só, törött bors, tárkony és citromlé.

Elkészítés:

A csirkeaprólékot megmossuk, és másfél liter vízben, sóval, törött borssal megfőzzük. Mikor megfőtt a húst kicsontozzuk, és apróra vágva visszatesszük a levesbe. Hozzáadjuk a felszeletelt a megtisztított gombát, beleszórjuk a citromhéjat, majd a forrástól számított 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a cérnametéltet, ízesítjük a citromlével, és a tárkonnyal, majd készre főzzük. Kevés, forrásban lévő levessel elkeverjük a tejfölt; majd a leveshez adjuk, és azt még egyszer felforraljuk.

Sajtgolyók melegen

Hozzávalók:

30 dkg Pannónia sajt

2 darab tojás

15dkg zsemlemorzsa

3 dl olaj

Reszelt szerecsendió, őrölt bors

Elkészítés:

A sajtot lereszeljük és összekeverjük a tojásokkal, így formázható masszát kapunk. A keveréket tetszés szerint ízesítjük őrölt borssal, szerecsendióval, mindenképp só nélkül, majd diónyi golyókat formálunk belőle, melyeket zsemlemorzsába, tojásba majd megint zsemlemorzsába forgatunk, és 200 fokos olajban kisütünk. Forrón tálaljuk, így a golyók belseje folyékony marad. A sajtgolyókat áfonyalekvárba vagy majonézbe mártogatva párolt rizs körettel tálaljuk.

 

 

 

Meleg almaleves

Hozzávalók:

50 dkg alma

Egy evőkanál cukor, kevés citromhéj, só

2 tojássárgája

2 evőkanál tejföl

1 dl édes fehérbor

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, és szeletekre vágjuk, esetleg reszeljük és 2 dl vízzel puhára pároljuk. Föleresztjük, fél liter vízzel, a borral, ízesítjük egy kanál cukorral, citromhéjjal és csipetnyi sóval, és felforraljuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel és a forró levesbe keverjük. Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk. Vajban pirított zsemlekockát adhatunk hozzá.

 

Paprika

 

Juhtúrós sztrapacska, ahogy én szoktam

Hozzávalók:

0,5 kg krumpli

2 darab tojás

0,5 kg liszt

15 dkg füstölt szalonna

15 dkg juhtúró

Tejföl

 

Elkészítés:

Meghámozzuk a krumplikat, majd lereszeljük őket. Majd keverjük össze a tojásokkal, és annyi liszttel, hogy egy durva galuska tésztát kapjunk. Nem kell teljesen simára kikeverni, lehet egy kicsit mancsos. Ízesítsük sóval. Közben a füstölt szalonnát vágjuk fel kockákra és serpenyőben, nagyon kevés olajon olvasszuk ki. Egy fazékban forraljunk vizet, kevés sóval majd szaggassuk bele a tésztát, a nokedli megszokott módon. Ha kész keverjük össze a szalonnával és az összemorzsolt juhtúróval. Végül díszítsük tejföllel.

Mexikói sertésflekken

Hozzávalók:

4 szelet tarja

3 szál újhagyma

1 doboz konzervbab

Kis konzerv paradicsom püré

3 evőkanál liszt

Fél kukorica konzerv

Só, bors, pirospaprika, őrölt köménymag, fokhagymapor, őrölt majoránna

3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tarja szeleteket befűszerezzük, majd kevés olajban megsütjük. Utána ismét olajba lisztet teszünk, folyamatos keverés mellett világos barnára pirítjuk, majd hozzá adjuk a paradicsompürét és 3 dl vizet. Simára keverjük és jöhet is bele a bab és a kukorica, körülbelül 5 percig főzzük, majd még 5 percre hozzá tesszük a húsokat is. Köretként a rizs nagyon finom. Aki szereti, egész nyugodtan tehet a szószba egy kis erős pirospaprikát is.

 

 

 

Tejszínes csirkemáj

Hozzávalók:

40 dkg csirkemáj

3 gerezd fokhagyma

1 húsleveskocka

1 csapot kanál liszt

1 tojás sárgája

2 evőkanál száraz fehérbor

2 dl tejszín

5 dkg reszelt parmezán

Só, őrölt fehérbors

Elkészítés:

A húsleveskockát fél liter vízben feloldjuk és a megtisztított fokhagymagerezdeket beledobjuk. Az egészben hagyott csirkemájakat megmossuk, majd ebben a lében megfőzzük fedő alatt. Amíg a mártás el nem készül, melegen tartjuk. Ez alatt a lisztet, a tojássárgáját a fehérborral és a tejszínnel simára keverjük, majd vízgőz felett mártás-sűrűre forraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk és reszelt sajtot is adjunk hozzá. Még annyit marad a tűzön, hogy a sajt elolvadjon. A májat kivesszük a léből, alaposan lecsepegtetjük. Párolt zöldséggel a mártással leöntve, forrón tálaljuk.

Patisszonpüré főzelék

Hozzávalók:

1 db közepes patisszon

4 db burgonya

1 kis paradicsompüré-konzerv

2 fej hagyma

Fél csokor petrezselyem

1 dl tejföl

2 evőkanál liszt

1 dkg vaj, só

Elkészítés:

A patisszont meghámozzuk, magvát kivágjuk és felkockázzuk. A burgonyát is megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Együtt odatesszük főni, kb. fél liter vízben a sóval. Közben a tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel és a paradicsompürével. Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a kis vízzel hígított tejfölös masszát és összeturmixoljuk vele. Közben a vajon megpirítjuk a karikára vágott hagymát, és megfonnyasztjuk benne az apróra metél petrezselymet, majd a tányérokra szervírozott főzelékre tesszük feltétként.

 

 

 

RECEPTGYÁR 2008/8.

     
   
 
   
  
 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Óra
 
Látogatás számláló
Indulás: 2004-06-21
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÁZIASSZONYOKNAK
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints