|  Sváb kovászos uborka recept:Végy 1 nagy uborkás üveget!
 Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers
 burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be
 erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és
 behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./ Erre pakolom a megmosott, fel
 hasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor
 lesz ropogós.
 Tetejére szintén karikára vágott nyers ,öreg krumplit rakosgatok
 .Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú  kapor,amely alkalmas arra
 is, hogy leszorítsa az egész rakományt.
 Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál
 só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a
 családjának. Én egy esztergomi, Ferences atyától tudom a receptet. Ha
 egyszer kipróbálják, nem bánják meg.
 Jó étvágyat !
 |