| 
	Hozzávalók: 
	    25 dkg füstölt kolbász50 dkg tarhonya
 15 dkg füstölt szalonna (én erdélyi szalonnával készítem)
 1 vöröshagyma
 pirospaprika
 só
 2 gerezd fokhagyma
 3 burgonya
 2 paradicsom
 húsleveskocka
 
	Elkészítés: 
	Kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonnát (erdélyi szalonna alá kell zsír vagy olaj), beletesszük a hagymát, pirítjuk. Hozzáadjuk a tarhonyát, keverés közben megpirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük a tarhonya kétszeresének megfelelő vízzel. Sózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a kockára vágott burgonyát és a felkarikázott kolbászt, a darabokra vágott paradicsomot. Készre főzzük.Megjegyzés:
 
	  |