KOLBÁSZOS PÁSZTORTARHONYA
_________________________Hozzávalók:
szalonna (csak a zsírja kedvéért)
3 közepes hagyma
8 közepes krumpli
50 dkg tarhonya
főző- és szárazkolbász vegyesen
2-3 sárgarépa és/vagy cukkini
só
bors
pirospaprika
Elkészítés:
Jókora lábasban zsírt nyerünk a szalonnából. Aztán megdinszteljük rajta az apróra kockázott hagymákat. Mikor már elszíneződtek, rápakoljuk a felkockázott krumplikat, az előre kissé megpirított tarhonyát, esetleg a zöldség(ek)et, majd az egészet ellepjük vízzel, és főzni kezdjük.
Kisvártatva hozzáadjuk a felkarikázott kolbászokat is, majd lefedjük az edényünketm és – lassú tűzön, olykor megkavarva – készre főzzük az egytálételt.
Friss kenyér és bármilyen savanyúság jól passzol hozzá.
|