| Tejfölös lecsó   -------------------------------------------------------------------------------- Hozzávalók:- 4 paprika (1 lehet csípős is)
 - 3 paradicsom
 - 1 közepes fej hagyma
 - 1 pohár tejföl
 - 1 evőkanál liszt
 - olaj
 - só
 - bors
 Elkészítés: A hagymát csíkokra vágom, az olajon megpirítom, de nem túl puhára. A paprikát is csíkokra vágom, azt is pirítom. Megsózom. Teszek rá borsot. Amikor még keményebb a paprika, hozzáteszem a feldarabolt paradicsomot. Újra rakok bele borsot. Fedő alatt egy kis ideig még pirítom, de csak annyira, hogy a zöldségek ne legyenek teljesen puhák.Utána a tejfölből és lisztből habarást készítek, és belekeverem a lecsóba, további két percig főzöm, keverés mellett.
 Ugyan, ki ne ismerné a lecsókészítés rejtelmeit? Pedig valójában nincsegységes recept... Válogass itt!
 
 |