Görög saláta
3 nagyobb gomba, 1 kisebb kígyóuborka, 10 db olívabogyó, 10 dkg feta sajt, 1 evőkanál fehér balzsamecet, fél mokkáskanál oregánó, 2 kisebb paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 2 salátalevél, 6 szelet főtt sonka, 6 szelet rozskenyér
A gombát és az uborkát vékony szeletekre, az olívabogyót és a fokhagymát hajszálnyi gerezdekre, a paradicsomot és a feta sajtot apró kockákra vágja fel, majd a balzsamecettel és az oregánóval ízesítve forgassa egybe. Tegye fél órára hűtőszekrénybe, hogy kissé összeérjenek az ízek. A szendvicsek összeállításakor a kenyérszeletekre először egy darabka salátalevelet tegyen. Erre halmozza a salátát, amit a sonkaszelettel takar le.
|