Frappé
Hozzávalók 4 személyre:
- Instant nescafé 8kk.
- cukor 4kk.
- tej 2dl
- víz, jég
Elkészítés:
Egy magas pohárba 2 kiskanál nescafét és ízlés szerint cukrot teszünk (1-2 kk.). Egy ujjnyi hideg vizet öntünk rá, majd habosító-mixerrel addig keverjük, amíg sűrű krém nem lesz. Ezután, beletesszük a tejet, a jeget és felöntjük vízzel. Szívószállal megkeverjük. Néha kell egy kis idő, hogy az összetevők íze összeérjen, ezért érdemes kevergetni, de a tetején lévő krémes habot nem szabad teljesen összetörni, hogy kitartson a végéig.
Tipp:
- Az arányokon lehet változtatni, aszerint, hogy ki milyen erősségű kávét szeret.
- A shakeres megoldás is jó azzal a megjegyzéssel, hogy magából a shakerből is el lehet fogyasztani a kész kávét, nem kell feltétlenül áttölteni. De a krém sosem lesz olyan sűrű, mint a mixeres megoldással. Steak receptje |