Kohuth Márta honlapja
Kapcsolatfelvétel
 
SZÁLLÍTANI TUDNI KELL
 
BÖLCSESSÉGEK - VIDÁMSÁGOK
 
MINDENFÉLE
 
Menü
 
SZÓRAKOZÁS
 
BENDÁSZ PÉTER NOVELLÁI
 
HÁZIASSZONYOKNAK 2.
 

2008 - 2.hét

Töltse le a recepteket *.pdf formátumban gépére. Kattintson ide.

Gyümölcsleves

Hozzávalók:

70 dkg gyümölcs

2 dl tejszín

2 evőkanál cukor

Fahéj, vanília, szegfűszeg

Liszt

Elkészítés:

Készítsük elő a gyümölcsöket, úgy hogy mindegyik legyen körülbelül ugyanakkora. Használhatunk cseresznyét, meggyet, szilvát, almát, körtét, esetleg kevés narancsot vagy mandarint. Forraljunk fel másfél liter vizet, a fűszerekkel. Majd tegyük bele az előkészített gyümölcsöket és forraljuk fel megint. A tejszínt keverjük össze liszttel, majd merjünk hozzá keveset a levesből és keverjük simára. Csurgassuk bele a levesbe keverés mellett, és hagyjuk hogy rottyanjon még egyet. Lehűtve tálaljuk, díszíthetjük friss citromfűvel.

Mákos guba

Hozzávalók:

6 kifli

5 dl tej

2 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás cukor

15 dkg darált mák

5 dkg mazsola

A tetejére porcukor

Elkészítés:

A kiflit felkarikázzuk, a mazsolával együtt tálba tesszük. A tejet a cukorral felforraljuk, beleszórjuk a vaníliás cukrot, és a kiflikarikákra locsoljuk. Megszórjuk a mákkal, és azon melegében tálaljuk. A tetejét porcukorral megszórjuk.

 

Pikáns szűzérmék lilahagymás almával

Hozzávalók:

4 fej alma

2 fej lilahagyma

5 cl méz

5 gr vaj

Borsika vagy kakukkfű

Késhegynyi feketebors és só

60 dkg sertésszűz

10 gr vaj

Só, bors, Erős Pista

Elkészítés:

Vajon olvasszuk meg a mézet, majd tegyük a megpucolt és cikkekre vágott almákat és lilahagymákat. Alaposan forgassuk át, és tegyük rá a fűszereket. A legjobb, ha van otthon friss borsika vagy kakukkfű ág, mert akkor egy egész ágat tegyünk rá. Öntsünk alá körülbelül 2 dl vizet és pároljuk meg az almákat. Míg az alma elkészült, vágjuk fel a szűzérmét csíkokra és forró vajon kissé pirítsuk meg mindenhol, majd tegyük rá a sót, borsot és száj ízünknek megfelelően Erős Pistát. Tálaljuk az almákat a tányér két oldalára és közé tegyük be a szűzérme csíkokat.

Paprika

Waldorf saláta

Hozzávalók:

30 dkg zeller

30 dkg alma

10 dkg dió

2 dl majonéz

Citromlé

0,5 dl citromlé

1 fej jégsaláta

Elkészítés:

Mossuk és tisztítsuk meg a zellereket és az almákat, majd vágjuk őket kockákra. A jégsalátát tépkedjük fel kézzel. Keverjük össze a majonézt citromlével, majd a zöldséggel és a salátával. A diót durván vágjuk fel és szórjuk a salátára.

Gyümölcsös csirkenyárs

Hozzávalók:

Egy konzerv (karika) ananász

60 dkg csirkemell filé

Egy konzerv sárgabarack

Két fej lilahagyma

Szeletelt bacon szalonna egy csomag.

Kakukkfű

Bazsalikom

Só, bors

Fa húsnyárs

Elkészítés:

Vágjuk fel a csirke mellet, a barackot és az ananászt nagyjából egyenlő kockákra. Fűszerezzük be a csirkét sóval, borssal és a zöld fűszerekkel. A lilahagymát vágjuk fel cikkekre. Most kezdjük felhúzni őket a nyársra a következő sorrendben. Ananász, csirke, hagyma, barack. Majd megint. Csináljunk négy ilyen nyársat. Tekerjük be őket a baconnal, és rendezzük el őket egy jénaiban. Fedjük el alufóliával, majd előmelegített sütőben 140C°-on süssük, készre körülbelül 20 perc alatt. Tálaláskor esetleg meg lehet szórni reszelt füstölt sajttal.

 

Paradicsomleves

Hozzávalók:

10 dkg Liszt

10 cl Olaj vagy zsír

40 dkg Paradicsompüré

50 dkg Zeller

50 dkg Vöröshagyma

Só, cukor

A leves betétje a rizs.

Elkészítés:

Először készítsünk egy világos rántást a követkő képen. Hevítsünk zsiradékot, majd keverjük hozzá a lisztet. Pirítsuk világos barna színűre, és adjuk hozzá a paradicsom pürét. Kicsit pirítsuk meg a pürét is, majd öntsük fel körülbelül másfél liter vízzel. Keverjük el simára, tegyük bele a zellert és a hagymát. Fűszerezzük sóval és cukorral. Esetleg ki lehet próbálni még a bazsalikomot és a babérlevelet is, mint fűszer. Forraljuk fel, szűrjük le a levest, és végül a betéttel együtt forrón tálaljuk.

Mustáros, uborkás szűzérmék

Hozzávalók:

40 dkg sertésszűz

8 dkg bacon szalonna (nem szeletelt)

Egy fej vöröshagyma

10 dkg uborka (ecetes)

1 dl tejföl

4 cl tejszín

Mustár, só, bors

Elkészítés:

Egy teflonos serpenyőben olajat hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Mikor ez kész, tegyük rá a csíkokra vágott szalonnát és olvasszuk ki. Ha ez is megvan, tegyük rá az ujjnyi vastag csíkokra vágott sertés szüzet. Pirítsuk meg minden oldalon, hogy fehér legyen. Most dobjuk rá csíkokra vágott ecetes uborkát és a mustárt. Keverjük át alaposan, sóval és borssal hintsük meg. Most keverjük bele a tejfölt, végül a tejszínt, forraljunk rajta egyet és forrón rizzsel tálaljuk.

 

 

RECEPTGYÁR 2008/2.

   
 
Naptár
2024. November
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Óra
 
Látogatás számláló
Indulás: 2004-06-21
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
HÁZIASSZONYOKNAK
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints