| 
	 LUSTA LÁNGOS RECEPTJE............................
 
 
 
 
 Tökéletes ropogós, nem zsíros, alig érezni az élesztőt, pillanatok alatt megsül az olajban, szinte hozzá sem ér és már kész is.
 
 Hozzávalók:
 
 3 dkg élesztő,
 fél liter tej,
 1 kg liszt,
 2 dl tejföl,
 1 evőkanál só
 
 Elkészítés:
 
 
 Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
 Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
 Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
 Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
 A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk.
 Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.
 Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
 |