Hozzávalók: 
	    25 dkg füstölt kolbász 
	    50 dkg tarhonya 
	    15 dkg füstölt szalonna (én erdélyi szalonnával készítem) 
	    1 vöröshagyma 
	    pirospaprika 
	    só 
	    2 gerezd fokhagyma 
	    3 burgonya 
	    2 paradicsom 
	    húsleveskocka 
	Elkészítés: 
	Kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonnát (erdélyi szalonna alá kell zsír vagy olaj), beletesszük a hagymát, pirítjuk. Hozzáadjuk a tarhonyát, keverés közben megpirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük a tarhonya kétszeresének megfelelő vízzel. Sózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a kockára vágott burgonyát és a felkarikázott kolbászt, a darabokra vágott paradicsomot. Készre főzzük. 
	Megjegyzés: 
	  
 |