Bögrés szőlőlepény
Hozzávalók 12 szelethez: - 1 kg vegyes szőlő - 1 csomag vaníliás cukor - 4 tojás - 1 bögre cukor (1 bögre = kb. 2 dl) - 1 bögre tejszín - 1 bögre darált dió - 1 bögre liszt - 1 bögre tej - 1 teáskanál vaj a formához - 2 evőkanál porcukor - Egyéb: kb. 24 cm átmérőjű sütőforma
Előkészítés: A szőlőt megmossuk, leszárítjuk és összekeverjük a vaníliás cukorral.
Elkészítés: 1. A tojásokat keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük, majd tovább habosítjuk a tejszínnel. Apránként, kevergetés közben hozzáadjuk a lisztet, a darált diót és a tejet. A tésztát kb. 20 percre hűtőbe, tesszük. 2. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazzuk a sütőformát, beleöntjük a tésztát, és elosztjuk rajta a szőlőszemeket. A sütőben kb. 35 percig sütjük. Melegen megszórjuk porcukorral. 3. Amikor langyosra hűlt, szeleteljük és kínáljuk.
Fotó: Krerekes
Egye meg mindet, de előbb katt ide!
|