SÜTEMÉNYEK 8 KINDER SZELET
Tésztához: 25 dkg cukor, 5 dkg vaj, 2 ek. méz, 2 egész tojás,
2 ek. kakaó, ezt gőz fölött összekeverni. 45dkg lisztet 1mk kanál szódabikarbónával összekeverünk és a masszával össze-gyúrjuk, ha kihült.2 lapot sütünk.
Krém:3 csomag tejszínízű pudingport 1-kanál lisztel 7-dl-tejjel sűrűre főzünk és még melegen hozzáadunk 2dl tejfölt, 20 dkg vajat 25 dkg porcukorral habosra keverünk és mikor kicsit hűlt apránként hozzáadjuk a pudingot.
Csokimáz a tetejére.
22x30-tepsi kell. Nem kell nagyon vékonyra nyújtani a tésztát. Sütni 8-9 percig kell.
[tiga1]
Mézes franciakrémes
Mézesfranciakrémes
Tészta:10 dkg porcukor.1 egész tojás.1 db tojássárgája.5 dkg margarin.1 ek.méz.1 kiskanál szódabikarbona. Gőz fölött felolvasztani, majd 30 dkg lisztet belegyúrni.2 lapot sütni belőle.
Krém: 1 lt. tej, 2 csom. vaníliás pudingport 2 ek. lisztet, 3 tojás sárgáját 1 csom. vaníliás cukrot megfőzni. 15 dkg porcukrot, 10 dkg margarinnal kikeverünk és a főzött krémhez adjuk kihülés után.
Hab: 1/2 liter tejszín 1 csom. vaníliás cukor, 4 ek.cukor,1 habfixálóval kemény habbá verve.
Máz: 1 Katica tortabevonó 4 ek. olajjal gőz fölött felolvasztva.
Az egyik kisűlt lapra rákenem a csokimázt, hagyom míg megdermed és négyzetalakra felkockázom. Így nem nyomódik össze a krém mikor szeletelem a krémest.
A alsó lapra rákenjük a vaníliás krémet, arra jön a kemény tejszínhab, utána beborítjuk a kockára vágott csokis lapokkal.
Túrós zserbó
Túrós zserbó
A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál tejföl
10 dkg margarin
2 tojás
kakaópor
valamint kevés darált dió, zsír meg baracklekvár
A krémhez:
50 dkg túró
20 dkg cukor
3 evőkanál búzadara
3 tojás
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére: tortabevonó
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. 2/3-ába kakaóport szórunk. Zsírozott tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rásímítjuk a túrókrémet. Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje. A túrókrém tetejére helyezzük a másik barna lapot, amelyet villával picit megszurkálunk. Közepes tűznél sütjük. Ha kihűlt, ét tortabevonóval bevonjuk.
Havas háztető
HAVAS HÁZTETŐ:
6 tojásból piskótát sütünk.
KRÉM:
25 dkg margarint 20 dkg porcukokorral kikeverünk, 2 cs. vanília pudingot 5 dl tejjel felfőzünk, ha kihűlt a margarinnal összekeverjük. A piskótát ketté vágjuk. A krém felét a tésztára kenjük. A krém másik felébe 15 dkg darált diót, 2evőkanál rumot /lehet aroma is/ 2 evőkanál kakaót teszünk, és a piskóta tetejére kenjük, kókuszreszelékkel meghintjük.
|